12 obiecte a căror prezență ne transferă bucătăria în epoca de piatră

Bucătăria este locul unde petrecem destul de mult timp: gătim, luăm masa, discutăm cu prietenii.

Folosim, de la un an la altul, aceleași ustensile, care, deși se învechesc, nu le aruncăm.

Încercați să renunțați la obiectele inutile și veți obține mai mult spațiu în bucătărie.

1. Tocătoare vechi.

Acestea se uzează și se zgârie. Pe lângă faptul că sunt inestetice, pot fi și periculoase. De aceea ar fi bine să le schimbați periodic.

2. Recipiente și ambalaje de unică folosință.

Multe produse au ambalaje care par utile și, după utilizare, sunt colectate în dulap ori sub chiuvetă. Chiar dacă ne pare că le vom folosi, acestea ocupă doar loc pe rafturi.

3. Tigăile vechi și zgâriate.

Zgârieturile adânci de pe fundul tigăilor sunt primul semnal că ar trebui să renunțăm la ele. Tigaia din fontă a bunicii o vom putea utiliza mult timp, dar tigăile moderne trebuie să le înlocuim periodic.

4. Pungi cu produse în vrac.

Majoritatea persoanelor păstrează cerealele, pastele și alte produse în pachet. Folosim de obicei doar o parte din conținut după care împăturim cu grijă restul și-l punem pe raft. Se recomandă să puneți produsele în recipiente speciale deoarece este mai comod și produsele se păstrează mai bine.

5. Paie și decorațiuni pentru băuturi și cocktail-uri.

Acestea adună, de obicei, praful pe rafturile sau sertarele din bucătărie  deoarece au fost, probabil, utilizate doar de 1-2 ori. Deși arată frumos, acestea ocupă doar spațiu în bucătărie.

6. Coșuri împletite.

Pentru a impresiona oaspeții cumpărăm coșuri și farfurii împletite pentru pâine, dulciuri și fursecuri. Dar odată cu trecerea timpului le utilizăm tot mai rar și aceste obiecte adună praf pe rafturi.

7. Linguri de lemn și palete inutile.

Dacă vă veți uita atent la toate ustensilele și vă veți întreba: „Pe care dintre ele le folosesc în fiecare zi?”, veți înțelege că puteți arunca mai mult de jumătate.

8. Condimente depozitate incorect.

La prima vedere pare destul de comod să păstrați la îndemână cât mai multe condimente. Dar, înainte de a le cumpăra, trebuie să țineți cont de faptul că termenul lor expiră și nu utilizați toate condimentele în fiecare zi. De aceea ar fi mai bine să renunțați la condimentele inutile.

9. Căni din care au băut bunicile noastre.

Mulți dintre noi au moștenit, cu siguranță, câni emailate pe care nu avem curajul să le aruncăm. Dar, în acest caz, casa noastră se poate transforma într-un muzeu de exponate inutile.

10. Tacâmuri vechi.

Lingurile și furculițele vechi, pe care nu le mai folosim, ocupă și ele spațiu în bucătărie, De aceea ar fi bine să renunțăm la ele.

11. Teancuri de ziare pe frigider.

Multe persoane au obiceiul de a păstra ziarele pe frigider sau în alte locuri ziarele pe care le-au citit. Acestea, pe lângă faptul că strică aspectul bucătăriei, adună și mult praf.

12. Set de cuțite.

Există mai multe tipuri de cuțite de bucătărie, fiecare având propriul scop. De aceea obișnuim să cumpărăm seturi pentru a ne simplifica procesul de gătit. Cu toate acestea alegem, în timp, un singur cuțit care ne este comod și care taie orice.