Există oare ceva care te poate irita mai mult decât un IPhone care lucrează cu o baterie încărcată în proporție de doar 20%, fără a avea acces la o sursă de curent, și care urmează să se deconecteze în curând? Se pare că nu. Căci, astăzi, nici un om nu-și mai poate imagina viața fără telefonul său, fără de care s-ar simți ca fără de mâini.
Așadar, redacția noastră îți face câteva recomandări pentru a economisi bateria așa încât să-ți ajungă întreaga zi.
1. Deconectează aplicația Siri.
Această aplicație ca un om, care te așteaptă mereu, pentru a te saluta și a începe să lucreze cu tine. Consumă mult, motiv pentru care e bine să o deconectezi, dacă nu ai de când să lucrezi cu ea.
Pentru asta urmează pașii: Setări – Meniu principal – Siri
2. Dezactivează regimul vibrație.
Dacă îți verifici sistematic telefonul și folosești regimul sunet, atunci cel mai probabil că vibrația este inutilă în cazul tău.
Pașii: Setări – Sunete – Vibrate on Ring/Silent
3. Accelerează regimul autoblocare.
Redu timpul până la autoblocare, pentru a evita consumul inutil de baterie.
Pașii: Setări – Meniu principal – Auto-lock
4. Dezactivează opțiunea de identificare a locației.
Ține cont de faptul că nu doar Google Maps îți consumă bateria prin identificarea locației, ci și multe alte aplicații. Iată de ce, dacă nu le folosești, pentru a economisi bateria, dezactivează aceste aplicații.
Pașii: Setări – Confidențialități – Location Services
5. Redu luminozitatea.
6. Dezactivează aplicația fonetică App Refresh.
Acesta aplicație, de asemenea, contribuie la consumul bateriei tale, permițând aplicațiilor din telefonul tău să se reactualizeze mereu, chiar dacă nu le mai folosești. Nu este deloc o problemă să actualizați manual aplicațiile.
Pașii: Setări – Meniu principal – Background App Refresh
7. Utilizează rețeaua Wi-Fi, acolo unde ai posibilitatea.
Probabil faci asta și din cu totul din alte considerente, însă e cazul să te anunțăm că atunci când te conectezi la rețeaua 4G, aceasta consumă mult mai multă energie, decât dacă te conectezi la rețeaua Wi-Fi. Asta se întâmplă pentru că 4G încearcă mereu să mențină un semnal puternic, mai ales dacă descarci ceva.
8. Limitează notificările.
Dacă verifici Instagram-ul sau Facebook-ul de 238.920 de ori pe zi, la ce bun atunci să mai primești și notificări atunci când are loc o activitate pe profilul tău de pe aceste rețele de socializare?
Pașii: Setări – Notificări.
9. Dezactivează efectele speciale.
Atunci când ți-ai achiziționat telefonul, erai tare entuziasmat de modul în care se mișcă ecranul în direcția în care îl aplecai. Dar e cazul să știi că acest efect consumă multă energie. Cel mai bine e să dezactivezi efectele care nu îți sunt indispensabile.
Pașii: Setări – Meniu principal – Accessibility.
10. Evită jocurile 3D.
Telefonul tău este destinat pentru utilizarea unor procese suficient de puternice, așa încât poți să folosești jocurile 3D timp de câteva ceasuri bune, până la descărcarea completă a bateriei. Dar nu crezi că ar fi mai bine ca în acest timp să faci ceva mult mai interesant de-atât?
11. Dezactivează actualizarea automată a aplicațiilor.
Chiar dacă ești conectat la rețeaua Wi-Fi, pentru a-ți permite să actualizezi regulat aplicațiile, există situații în care e dificil să ai 4 ore libere.
Pașii: Setări – ITunes and App Store – Automatic Downloads.
12. Nu uita să deconectezi Wi-Fi-ul.
De fiecare dată când îți lași rețeaua Wi-Fi pornită și nu o folosești, telefonul tău caută permanent să se conecteze.
Pașii: Setări – Wi-Fi.
Ținând cont ce aceste sfaturi și cunoștințe elementare, descărcarea bateriei tale va deveni o raritate și nu îți vei mai faci griji niciodată din motiv că nu ai reușit să-ți încarci bateria telefonului. Utilizează corect tehnologiile avansate și acestea îți vor servi mult timp!
Sursa: housebeautiful.com