12 lucruri obișnuite, pentru care riscăm să primim o amendă în unele țări

În lume există multe legi ciudate și absurde.

Unele interdicții sfidează orice logică, în timp ce altele nu sunt chiar atât de lipsite de sens.

Obiectele folosite.

Dacă veți dori să vindeți în Canada lucruri second-hand, va trebui să vă familiarizați cu o listă lungă de interdicții și recomandări. Lista articolelor care nu sunt interzise în totalitate, dar care pot cauza probleme este extinsă: cărucioare, lumini de grădină, jaluzele cu plasă, căști pentru hochei, playere MP3 etc.

Saltelele folosite, inclusiv cele gonflabile și sacii de dormit pot fi aduse în țară doar cu un certificat care confirmă faptul că obiectul a fost curățat și dezinfectat.

Filme despre călătoriile în timp.

În aprilie 2011 în China a intrat în vigoare interdicția de filmare, precum și distribuția filmelor care ating subiectul călătoriilor în timp. Autoritățile sunt de părerea că scenariștii tratează în mod liber evenimente și personalități din viața reală, iar acest lucru nu ar trebui încurajat. Au mai menționat că acestea promovează „feudalismul, superstiția, fatalismul și reîncarnarea”.

Protecția solară.

În Hawaii, începând cu 1 martie 2021, au fost interzise cremele care conțin oxibenzonă și octinoxat deoarece se consideră că aceste substanțe chimice sunt unul dintre factorii care contribuie la distrugerea recifelor de corali. Produsele cu jeleu de petrol și dioxid de titan, care sunt dăunătoare vieții marine și organismelor, se află pe lista nerecomandată.

Baloanele cu băț. 

În toate țările UE aceste baloane vor fi interzise începând cu iulie 2021. Această restricție este destul de logică: bețele sunt din plastic, care, deși este supus reciclării, ajunge destul de rar în recipientul corect.

Câini.

Până în 1984 în Islanda, țara care a oferit lumii ciobănescul islandez, era interzis să ai un câine acasă. Chiar și acum, pentru a avea un câine, cetățenii din Reykjavik trebuie să obțină un permis special și, dacă locuiește într-o la bloc, trebuie să aibă acordul a cel puțin 2/3 din vecini.

În unele țări au fost interzise rase de câini recunoscute ca periculoase. Cel mai frecvent pe această listă apar următoarele rase: pitbull, mastiff, bull terrier. Dar mulți vor rămâne surprinși să afle că în Danemarca și Malaezia este imposibil să ai un ciobănesc.

Kebab și shawarma.

Italia ține foarte mult la tradițiile sale culinare. Astfel în Veneția și Verona s-au adoptat legi care impun o serie de restricții asupra restaurantelor, cafenelelor și camionetelor cu produse alimentare existente, precum și interzicerea deschiderii a noilor puncte de vânzare a produselor alimentare la pachet. Nu numai kebab-urile și shawarma au fost interzise, ​​ci chiar și pizza tăiată în bucăți. În Florența, spre exemplu, proprietarilor de restaurante li s-a cerut ca cel puțin 70% din bucatele servite să aparțină bucătăriei locale.

Mânerele rotunde ale ușilor.

Din martie 2014, în orașul canadian Vancouver, a fost interzisă instalarea mânerelor rotunde pe ușile de la intrare. Legea dată are scopul să protejeze drepturile persoanelor în vârstă, deoarece acestea ar putea avea dificultăți să apuce și să răsucească astfel de mânere.

Capsule de cafea.

Autoritățile din orașul german Hamburg au fost primele care au decis că daunele aduse mediului nu merită utilizarea capsulelor de cafea de unică folosință. Cetățenilor nu le este interzis să le folosească, dar pentru instituțiile de stat în 2016 a fost adoptată o astfel de interdicție.

Fluiere.

În Guatemala au fost interzise fluierele, chiar dacă sunt pentru copii. Guvernul se asigură împotriva persoanelor care ar încerca să se dea drept reprezentanți ai legii.

Produse cosmetice cu micro granule.

Granulele mici se găsesc în foarte multe produse de înfrumusețare: scruburi, geluri de duș și pastă de dinți. Aceste granule nimeresc în sistemul de canalizare și, de acolo, ocolind filtrele, deoarece sunt prea mici, ajung în râuri, lacuri și oceane și apoi, împreună cu hrana, în organismele peștilor, țestoaselor și ale pescărușilor. Aceste produse sunt interzise în mai multe țări, inclusiv Canada, Regatul Unit, Italia și Suedia.

Peria de bărbierit. 

În Sfânta Lucia sunt interzise periile de bărbierit, însă nu toate, doar cele fabricate în Japonia deoarece, la începutul secolului al XX-lea, au apărut sporii de antrax, iar cauza ar fi fost periile false din păr de bursuc. Deși de atunci a trecut mai mult de un secol, guvernul nu a schimbat această lege.

Containere din plastic pentru alimente.

Guvernul australian a decis că, din iunie 2021, țara nu va mai putea vinde alimente la pachet în recipiente de plastic. Motivul este același – grija pentru mediu. Parlamentarii australieni avertizează că acesta este doar primul pas și vor începe în curând introducerea treptată a reglementărilor care interzic paharele de unică folosință, pungi de plastic etc.

Care dintre interdicții vi s-a părut cea mai justificată?