12 lucruri de care să nu îți mai fie rușine

Toată lumea are lucruri, trăsături, acțiuni de care se rușinează.

De fapt, uneori, în situații normale de viață, ne simțim rușinați și complexați. Ne este rușine de acele sentimente sau de acțiuni care sunt cu adevărat demne de respect.

Iată 12 lucruri pentru care nu trebuie să îți fie rușine.

1. Mai multe încercări de a obține succes

Chiar dacă simțiți că șansele de a atinge succesul sunt minime, dar tot încerci să îți atingi obiectivul, meriți tot respectul. Nu îți fă griji dacă nu vă reușește ceva, nu renunța și să nu îți fie rușine de un alt eșec.

2. Alimentele pe care le consumi

Uneori, oamenii aruncă comentarii urâte despre mâncarea pe care o consumi. S-ar putea să îți sugereze că trebuie să te abții de la desert sau că ar trebui să mănânci mai puțină pâine. Dar, de fapt, ai dreptul să consumi tot ceea ce dorești. Chiar și junk food!

3. Corpul tău

Deseori, oamenii cred ca trebuie să își etaleze doar părțile perfecte ale corpului, iar imperfecțiunile ar trebui să fie ascunse. Aceasta este o absurditate totală. Fii mândru de cine ești si de cum arată corpul tău. Nu trebuie să îți fie rușine pentru nici un kg în plus, și nici pentru celulită. Nu există oameni perfecți.

4. A comite greșeli

Toată lumea face greșeli. Dar acesta nu este un motiv să te rușinezi. Dimpotrivă, poți demonstra tuturor că, în ciuda greșelilor, ai reușit să obții succes și să fii fericiți.

5. Caracterul

Să nu îți fie rușine de persoana și de caracterul tău. Simte-te bine în piele ta, și dacă cineva îți spune că ești insuportabil, atunci reamintește-i că nu ești un dolar american pe care toți îl plac.

6. Grijă de sine

Mulți se amuză de persoanele care dedică mult timp aspectului său, au grijă în exces de sănătatea și frumusețea lor. Dar este dreptul tău să ai grijă de tine, iar înafară de tine, nimeni nu va face asta.

7. Îți arăți emoțiile

Arătându-ți emoțiile demonstrezi că ești uman, nu trebuie să îți fie rușine că îți exprimi sentimentele, căci nu suntem roboți. Nu trebuie să îți fie rușine de emoțiile tale, oricare ar fi ele.

8. Prietenii și familia

Uneori oamenii au tendința să te acuze pentru faptul că petreci timpul cu membrii familiei sau anumiți prieteni, care nu se încadrează în cerințele societății. Nu trebuie să îți fie rușine cu familia sau prietenii tăi indiferent de opiniile altora. Tu decizi cu cine vrei să fii cu tine.

9. Serviciul tău

De obicei, oamenii se mândresc cu locul de muncă. Este minunat când este un serviciu prestigios și foarte plătit, dar dacă nu este, nu trebuie să vă rușinați. Nicio muncă cinstită nu este rușinoasă.

10. Ești prea optimist

Optimiștilor li se spune adesea ca sunt naivi și neexperimentați si ca vor prea mult de la viață. Nu asculta persoanele care îți spun asta! Atunci când privești viața cu optimism, așa o vei trăi și toate lucrurile se vor așeza în favoarea ta.

11. Ai multe speranțe

Să nu îți fie rușine de speranțele tale, chiar și în cele mai nesigure situații. Uneori speranța este, de fapt, singurul lucru care te face să supraviețuiești și să te descurci.

12. Pentru că ierți

Chiar dacă ai fost trădat, este mai ușor să ierți și să trece mai departe decât să îți distrugi viața încercând să te răzbuni. Este greu să mergi mai departe dacă nu ierți. Învață să ierți, indiferent cât de greu este și nu te rușina să îți ceri iertare. Este important pentru sănătatea și echilibrul tău emoțional.

Nu-ți fie rușine niciodată de tine! Chiar dacă ai făcut o greșeală, trebuie să înveți din asta și să fii mândru că ai tras concluzii. Rușinea este o cale spre nicăieri. Dacă te accepți așa cum ești și nu te mai judeci, vei avea o viață împlinită.