12 lucruri care trebuie înlocuite în fiecare an, chiar dacă vă pare rău de bani

Printre articolele de uz casnic există unele care țin ani de zile. Dar există ustensile care trebuie schimbate cu regularitate, deoarece ar putea deveni periculoase.

Vă propunem în continuare o listă de lucruri care au o durată de valabilitate de cel mult un an.

Containerele de plastic.

Se recomandă să înlocuiți recipientele din plastic cel puțin o dată pe an, fără a aștepta ca acestea să aibă fisuri.

Tocătoarele din plastic.

Deoarece tocătoarele au foarte multe zgârieturi în care se acumulează germeni și bacterii, experții recomandă schimbarea acestora cel puțin o dată pe an.

Decojitorul. 

Decojitoarele se tocesc și ruginesc destul de repede, de aceea este mai bine să-l reînnoiți în fiecare an.

Suportul de lemn pentru cuțite.  

Acest accesoriu de bucătărie este plasat, de obicei, lângă chiuvetă și umezeala îl deteriorează. De aceea se recomandă schimbați cel puțin o dată pe an. Și nu uitați să ștergeți cuțitele după fiecare spălare.

Mănușile pentru vasele fierbinți.

Acestea se uzează rapid, de aceea, pentru a vă proteja mâinile de arsuri, vă recomandăm să le reînnoiți regulat. Iar bucătarii cu experiență ne recomandă să înlocuim mănușile de bumbac cu cele de silicon ignifuge, care sunt mult mai rezistente.

Uleiul de măsline și de cocos.

Majoritatea uleiurilor devin râncede după data expirării și își pierd proprietățile benefice. Acest lucru este valabil și pentru uleiul de măsline și de cocos, care au termen de valabilitate de 12 luni.

Pieptenele.

Chiar și cu o îngrijire atentă, unele particule rămân pe pieptene. Din cauza acestora părul se murdărește mai repede. De aceea experții recomandă spălarea pieptenelui cel puțin o dată pe săptămână și schimbarea acestuia o dată pe an.

Ojele.

Termenul de valabilitate al unei oje este de obicei de 1-1,5 ani. Luați aminte: depozitarea ojelor lângă surse de căldură și lumină duce la îngroșarea, decolorarea și, ca urmare, deteriorarea mai rapidă a produsului.

Perdeaua de duș.

Este foarte important ca perdeaua de duș să fie mereu curată, iar după aproximativ un an de utilizare, ar trebui înlocuite cu altele noi.

Saltelele de yoga.

Durata de viață a unei saltea de yoga depinde de mulți factori, cum ar fi calitatea materialului din care este fabricat și frecvența utilizării. Mirosul neplăcut, alunecarea excesivă și uzura evidentă sunt semne sigure că trebuie reînnoită. Potrivit experților salteaua de yoga ar trebui schimbată în fiecare an.

Sacul de la aspirator.

Pentru o curățenie eficientă sacii trebuie curățați regulat. Producătorii recomandă înlocuirea sacilor cu filtru la fiecare 12 luni.

Husa pentru saltea.

Nu este un secret faptul că pernele și cearșafurile trebuie reînnoite regulat. Același lucru este valabil și pentru husele de protecție, care ar trebui să fie înlocuite în fiecare an.