12 lucruri care erau cândva indispensabile, dar acum le cumpără tot mai puțină lume

Tinerii de astăzi au alte preferințe față de generațiile anterioare.

Am încercat să află care obiecte nu le mai trezesc interes și iată ce am descoperit.

Aparat foto.

Echipamentele profesionale și semiprofesionale se vând, însă, deoarece calitatea camerelor smartphone-urilor moderne a atins un nivel atât de înalt, aparatele foto nu se mai vând ca înainte.

Televizor.

Tinerii renunță la televizoare în favoarea computerelor.

Navigator GPS.

Smartphone-urile au înlocuit nu doar hărțile de hârtie, ci și navigatoarele GPS.

Portofel.

Plătim din ce în ce mai mult cu carduri sau efectuăm plăți folosind smartphone-ul. Deoarece experții prezic o reducere a numerarului, înainte de a cumpăra un portofel nou ar trebui să vă gândiți cu atenție dacă aveți nevoie de el.

Acvariu.

Acvariul necesită efort, timp și bani. Pentru a vă bucura de frumusețea acestuia va trebui să vă informați despre echipamente și procedurile de îngrijire. Pe lângă aceasta trebuie să îl curățați regulat, să respectați regimul de temperatură și să le oferiți peștilor hrană de calitate.

Fier de călcat.

În Marea Britanie mai mult de 50% dintre tinerii cu vârsta cuprinse între 25 și 39 de ani nu știu cum să folosească un fier de călcat. Specialiștii în marketing încearcă să le vândă tinerilor generatoare de abur care sunt ușor de utilizat și ocupă spațiu minim.

Mașină personală.

Noua generație are propriile sale viziuni. Tinerii sunt din ce în ce mai reticenți în a cheltui bani pe un vehicul personal. Nu le place să conducă, vor doar să ajungă repede din punctul A în punctul B, de aceea aleg transportul public, taxiurile, car sharing, scutere și biciclete.

Echipamente de fitness.

Zilele în care visam să avem o bicicletă sau o bandă de alergat în apartamentul nostru au rămas în urmă, mai ales că acestea sunt costisitoare și voluminoase. Deoarece abonamentele la sală sunt destul de accesibile, tinerii aleg această opțiune.

Îmbrăcăminte pentru ocazii speciale.

Este puțin probabil ca tinerii să cumpere haine pe care să le poarte o singură dată. O garderobă de bază, care conține haine care se combină între ele este una dintre bazele unui consum responsabil.

Reviste lucioase.

Industria tipografică trece prin momente dificile: vânzările revistelor scad în medie cu 9% în fiecare an deoarece aproape orice informație este disponibilă online.

Soneria de ușă.

Și soneriile aparțin trecutului deoarece vizitele neașteptate s-au redus considerabil.

Proprietate imobiliara.

Ideea de a deține un apartament sau o casă își pierde treptat popularitatea deoarece prețurile locuințelor sunt foarte mari și continuă să crească. Al doilea motiv este că stilul de viață s-a schimbat: tinerii sunt mai mobili, călătoresc foarte mult, de aceea aleg să stea cu chirie.