12 lecții de aristocrație din partea ducesei de Cambridge

Ducesa de Cambridge este considerată, pe bună dreptate, drept o icoană de stil. Aproape toate ținutele pe care le poartă intră imediat în modă.

Echipa noastră a încercat să afle care sunt secretele eleganței lui Kate Middleton și a descoperit 12 caracteristici ale stilului și manierelor sale sofisticate.

1. Părul coafat.

O tunsoare frumoasă, păr curat, aranjat perfect și un machiaj discret stau, cu siguranță, la baza oricărui aspect elegant. Ducesa preferă fie buclele lejere, fie o coafură care i se potrivește de minune.

2. Naturalețe.

Katherine este elegantă și naturală, zâmbetul său sincer, mișcările grațioase și simplitatea sa au cucerit inimile multor persoane din întreaga lume.

3. Postură corectă.

Există două poziții principale în care, conform protocolului, poate sta: „poziția ducesei” și „Cambridge Cross”.

În „poziția ducesei” trebuie să stea drept, cu bărbia ridicată, să fie paralel cu podeaua, genunchii și călcâiele trebuie să fie strânse împreună, iar mâinile să fie ținute pe genunchi, palmă peste palmă. Cea de-a doua poză se numește Cambridge Cross, cu genunchii puțin aplecați și cu picioarele încrucișate. Această poziție face ca picioarele să pară mai lungi.

4. Mănâncă ca o regină.

Ducesa va lăsa tacâmurile după ce va gusta de 3 sau 4 ori din mâncare. Va mânca cu înghițituri mici, pentru a nu fi nevoită să-i comunice interlocutorului faptul că „Vă voi răspunde după ce voi înghiți mâncarea”.

5. Paharul cu vin se ține doar de picior.

Acest lucru se face pentru a nu-i permite lichidului să se încălzească. Dacă purtați ruj, atingeți paharul cu buzele în același loc.

6. Accesoriile.  

Lecția pe care ne-o dă ducesa este că pălăria poate deveni accentul principal al unei ținute, adăugându-i șic și rafinament.

7. Evidențierea taliei.

Ducesa aproape întotdeauna (cu excepția perioadei sarcinilor) își subliniază talia cu o curea sau alege haine, care îi scot în evidență avantajele siluetei.

8. Paltoane elegante.

Ducesa are în garderoba sa foarte multe paltoane, pentru orice sezon, pe care știe cum să le poarte.

9. Sarcina nu este un obstacol în calea stilului.

Chiar și în timpul sarcinilor Kate a continuat să fie întruchiparea eleganței.

10. Cine a spus că blugii nu sunt feminini?

Ducesa de Cambridge reușește să combine perfect blugii cu alte articole vestimentare.

11. Rochia din dantelă este întruchiparea feminității.

Ținutele lui Katherine ne confirmă acest lucru.

12. Geantă în formă de plic.

Kate își ține mereu geanta cu ambele mâini, nu o pune niciodată pe masă sau pe scaun și nu o ține sub braț. Când se așază, pune geanta la spate. Este interzis să pună geanta pe brațe sau pe podea.