12 greșeli pe care le comitem în cabina de probă și apoi regretăm

Cumpărăturile nu sunt întotdeauna o experiență plăcută. Mai ales atunci când suntem nevoiți să returnăm marfa, care arăta atât de bine în magazin, dar nu ni se potrivește când o măsurăm acasă.

Sperăm că sfaturile ce urmează vă vor ajuta să vă bucurați de cumpărături.

Alegeți lenjeria potrivită înainte de a merge la cumpărături.

Este important să purtați lenjerie care se potrivește cu ceea ce doriți să cumpărați. Dacă vă gândiți la o rochie cu decolteu în formă de V, ar purtați lenjerie sport, nu veți înțelege cum vă va arăta rochia.

Faceți câteva mișcări în hainele pe care le măsurați. 

Când suntem în cabina de probă uităm care este scopul principal al hainelor. Nu uitați, scaunul de acolo nu este doar pentru a pune geanta, ci pentru a ne așeza ca să vedem cum arată haina din diferite unghiuri și cum ne simțim în timp ce ne mișcăm. De aceea ar fi bine să ne așezăm, să ridicăm picioarele, să ne răsucim etc. Aceste mișcări ne vor ajuta să înțelegem și dacă fusta sau pantalonii sunt prea scurți sau lungi.

Uitați-vă în oglindă cum arătați în hainele Dumneavoastră înainte de a măsura altele. 

Este important să înțelegeți dacă oglinzile sau iluminatul vă schimbă aspectul pentru a putea face o comparație atunci când veți proba hainele.

Nu măsurați hainele desculț sau în șosete. 

Motivul este același ca și în cazul lenjeriei potrivite. Hainele se măsoară în felul în care intenționați să le purtați. „Acum arată ciudat din cauza șosetelor, dar când ajung acasă le voi măsura cu încălțăminte pe tocuri și vor arăta grozav”. Dar, cel mai probabil, nu vor arăta așa cum v-ați dorit. De aceea ar fi bine să cereți o pereche de încălțăminte cu tocuri înalte și să măsurați hainele.

Luați mai multe mărimi simultan în cabina de probă.

Fiecare persoană știe care este mărimea sa, dar acestea poate varia în funcție de mărci și siluete. De aceea este bine să încercați mai multe mărimi, pentru a alege haina perfectă. De exemplu mărimea Dumneavoastră standard este 27, dar s-ar putea să vă simțiți mai confortabil în haine de mărimea 28.

Alegeți, pentru a merge la cumpărături, haine care se scot ușor.  

Optați pentru o fustă sau o rochie în loc de pantaloni, un pulover sau un top cu fermoar în locul unei cămăși cu nasturi sau balerini în locul adidașilor.

Uitați-vă în mai multe oglinzi din unghiuri diferite.

Trebuie să verificați cum arăți din spate și din lateral. Dacă nu sunt mai multe oglinzi înăuntru, ieșiți din cabina de probă și priviți-vă în oglinda mare. Nu vă jenați, doar așa veți putea alege haina perfectă.

Acordați atenție locurilor în care va trebui să coaseți.

Este practic imposibil să găsim haina perfectă, mai ales dacă suntem minione. De aceea ar fi bine să acordați întotdeauna atenție detaliilor care necesită ajustare. Pentru a vedea dacă îmbrăcămintea va arăta bine după ce o veți coase, luați câteva ace și folosiți-le pentru a înțelege cum va arăta haina.

Nu purtați prea multe bijuterii atunci când mergeți la cumpărături.

În primul rând colierele și cerceii supradimensionați vă vor deranja când veți proba topuri, pulovere sau rochii. În al doilea rând bijuteriile pot să nu se potrivească cu noul stil și vă va influența decizia. Prin urmare, cel mai bine este să mergeți la cumpărături fără bijuterii. Sau, dimpotrivă, dacă doriți să cumpărați o ținută de seară, luați bijuterii pentru a înțelege cum va arăta ținuta.

Uitați-vă în lumini diferite.

Iluminatul din interiorul cabinelor de proba poate strica impresia sau dimpotrivă. Pentru a obține o impresie reală, mergeți în zona magazinului, care este iluminată diferit. O lumină mai slabă vă va ajuta să înțelegeți cum veți arăta la lumină naturală.

Faceți-vă un selfie sau rugați pe cineva să vă fotografieze. 

Imaginea noastră valorează cât o mie de cuvinte, iar acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de îmbrăcăminte. Ochii pot înșela, iar fotografia nu minte și poate oferi o imagine mai precisă. Acest sfat este valabil mai ales dacă faceți cumpărături pentru o ținută în care veți fi fotografiată. Faceți mai multe fotografii din unghiuri diferite pentru a vedea cum se aranjează haina dată.

Luați cât mai puține haine în cabina de probă.  

Trebuie să recunoaștem că este foarte obositor să mergem la cumpărături în weekend sau de sărbători, deoarece sunt prea mulți clienți și se formează cozi lungi la cabinele de probă. Această presiune poate acționa asupra noastră și ajungem să cumpărăm lucruri nepotrivite pe care vom fi nevoiți să le returnăm. De aceea este mai bine să luați mai puține lucruri în cabina de probă pentru a le încerca și a le evalua fără grabă.