12 greșeli de design care vor face ca orice locuință să pară fără gust

Pentru a decora o locuință nu este suficient să cumpărați mobilier la modă, să puneți un televizor mare în sufragerie și să decorați pereții cu tablouri.

Următoarea listă conține câteva greșeli de amenajare, care vor face ca locuința să pară fără gust.

1. Luxul pseudo-clasic stentativ.

Decorul sofisticat, canapelele scumpe, cu monograme și paturile masive aurite arată vulgar într-o locuință. Mihail Koshelev, proprietarul biroului de design Happy Station consideră că nu este necesar să cumpărați mobilier care pare mai scump decât în realitate. Materialele obișnuite care le imită pe cele de elită nu sunt cea mai bună alegere.

2. Animale împăiate și piei de animale.

Locuitorii din Marea Britanie au fost întrebați care sunt cele mai ciudate tendințe de design din ultimii 50 de ani. 39% dintre respondenți au menționat animalele împăiate. Și designerii profesioniști consideră că acestea sunt de prisos în locuințele noastre. Același lucru este valabil și pentru pieile de animale. Secolul 21 nu este potrivit pentru a afișa trofeele de vânătoare.

3. Butaforie.

Designerul Asiya Orlova ne îndeamnă să renunțăm la copiile picturilor și sculpturilor celebre și să ne decorăm locuința cu lucrări mai puțin cunoscute, care se încadrează în interior. O altă recomandare ar fi să evităm imitațiile de lemn, tapetul foto ieftin, fructele și legumele artificiale deoarece nu arată prea bine.

4. Televizor în cel mai vizibil loc.

Conform designerilor un televizor mare se încadrează destul de greu în interiorul locuinței și arată inestetic. Experții ne recomandă să schimbăm focalizarea și să transformăm televizorul într-o parte invizibilă și nu într-un element principal. Prin urmare dimensiunile dispozitivului ar trebui să fie proporționale cu ale camerei.

5. Suveniruri.

Există două greșeli frecvente: decorarea locuinței cu obiecte de artă populară, cumpărate în zone turistice și amenajarea camerei în stilul țărilor preferate. Același lucru este valabil si pentru tot felul de suveniruri „populare”, cum ar fi, spre exemplu, potcoavele de cai.

6. Rosturi inestetice.

Designerul Maria Safronova propune un ghid pentru renovarea locuinței. Ea recomandă, pentru baie, utilizarea mortarului epoxidic, un etanșator de calitate sau tăiarea faianței în un unghi de 45°.

7. Mobilier voluminos.

Dulapurile voluminoase cu rafturi ocupă mult spațiu și adună praf și nu se încadrează în interior. Nici birourile mari pentru computer, cu suporturi și rafturi greu accesibile nu prea foarte.

Dacă doriți să vă renovați locuința, alegeți mese și dulapuri simple, de culoarea pereților.

8. Protecție pentru mobilă.

Renumitul designer Miles Redd consideră că acoperirea mobilierului este urâtă. În loc de mușamale colorate și sticlă de protecție este mai bine să optați pentru un blat de calitate.

9. Chiuvetă de tip bol.

David Kayhoy este împotriva acestui tip de chiuvetă, deoarece, pe lângă faptul că arată urât, nu este practică, deoarece se curăță greu și se sparge repede. În plus este incomodă pentru copii și persoanele de statură mică.

10. Mobilier voluminos plasat unul lângă altul.

Există o regulă simplă: mobilierul masiv trebuie diluat cu obiecte mai ușoare. Dacă veți pune o masă de sticlă sau o veioză înaltă lângă o canapea voluminoasă, interiorul va arăta mult mai bine.

11. Seturi de mobilier. 

Seturile de mobilier arată excelent în cataloage, dar într-un apartament obișnuit nu se încadrează prea bine. De aceea este mai bine să optați pentru diferite piese de mobilier de un stil sau culoare similară.

12. Prea mult decor la modă.

Nu uitați de faptul că tendințele sunt înlocuite cu altele noi, care, de asemenea, nu durează mult. O decizie foarte bună ar fi să cumpărați lucruri care arată bine într-un anumit apartament și care sunt plăcute ochiului.