12 greșeli de amenajare pe care ar trebui să le evitați pentru a avea un apartament perfect

Atunci când ne amenajăm apartamentul uităm, de multe ori, de unele detalii foarte importante, alergând după tendințele momentului sau nu ținem cont de schema de culori.

Echipa noastră a selectat 12 dintre cele mai comune greșeli de amenajare pe care ar fi bine să le evităm.

1. Lipsa prizelor în locurile necesare.

Foarte multă lume uită de prize, dar, în momentul în care acestea nu vor fi suficiente, vor apărea cabluri inestetice prin toată casă.

Ce ar trebui să faceți: gândiți-vă la numărul de prize necesare în funcție de tipul încăperii sau puneți prize duble pe la colțuri.

2. Veselă ieftină

Multe persoane depozitează vesela frumoasă pentru ocazii speciale, mâncând zilnic din farfurii ieftine.

Ce ar trebui să faceți: debarasați-vă de farfuriile urâte, cumpărați un set de farfurii, căni și pahare de calitate și folosiți-l în fiecare zi. Este mult mai plăcut să bem cafea dintr-o cană elegantă de porțelan decât din una ieftină.

3. Ghivece diferite ca stil și mărime.

Plantele de interior sunt foarte importante, dar trebuie să țineți cont de faptul că niște ghivece ieftine, de plastic, ne-ar putea afecta designul interiorului. De aceea este important să alegem ghivece de calitate care să se combine între ele și să se încadreze în interior.

Ce ar trebui să faceți: atunci când alegeți ghivecele, încercați să țineți cont de designul apartamentului, precum și de culoarea și tipul plantelor de interior.

4. Decor necorespunzător.

Există o regulă importantă de care ar trebui să țineți cont în acest caz: toate elementele alese trebuie să fie funcționale. Dacă, spre exemplu, borcanele decorative din bucătărie sau dulapurile din sufragerie sunt goale, ar trebui să le umpleți cu ceva sau să renunțați complet la ele. Același lucru este valabil și pentru autocolantele sau tablourile ieftine de pe pereți care strică doar aspectul general.

Ce ar trebui să faceți: renunțați la toate obiectele inutile (vaze vechi, figurine, perne decorative și plante artificiale). Scoateți, de asemenea, autocolantele și tablourile de pe pereți și optați, în schimb, pentru un design personalizat, care să comunice anumite lucruri despre Dumneavoastră.

5. Printuri mari.

Acestea au fost, cu puțin timp în urmă, foarte la modă: fotografii cu fructe și legume în bucătării, imagini cu pești pe pereții băii etc. Deși acestea arată foarte natural, sunt foarte mari și nu arată prea bine.

Ce ar trebui să faceți: renunțați la fotografiile de dimensiuni mari în favoarea unor soluții mai laconice precum mozaicuri sau picturi.

6. Prea multe suprafețe.

Este adevărat, un interior proiectat corespunzător ar trebui să ofere suficient spațiu pentru depozitarea obiectelor. Cu toate acestea, este important să nu exagerați cu numărul de rafturi, nișe, mese etc care adună praf și obiecte inutile.

Ce ar trebui să faceți: planificați din timp care vor fi suprafețele deschise și nu uitați, în același timp, de faptul unde veți depozita, spre exemplu, încălțămintea.

7. Iluminarea incorectă.

Locuim într-un spațiu tridimensional, de aceea nu este suficientă doar o sursă de lumină. Designerii disting patru tipuri de iluminare. Sus: lustre și lămpi încorporate. La mijloc: bra, lămpi de podea și de perete. Mai jos: lămpile de masă. Jos: veioze, lămpi încorporate în podea. Dacă veți ține cont de sfaturile lor, veți avea un apartament foarte confortabil.

Ce ar trebui să faceți: gândiți-vă la diferite opțiuni de iluminare. Pentru o cină sau o sărbătoare în familie veți avea nevoie de un tip de lumină, pentru lucru sau pentru lectură, de alt tip.

8. Textile de diferite tipuri și de culori aprinse.   

Este foarte important să selectați textilele în stilul interiorului. Dacă dormitorul este în culori pastelate, nu cumpărați lenjerie de pat cu imprimeu leopard.

Ce ar trebui să faceți: alegeți textile neutre pentru dormitor și baie, care se pot încadra în orice interior. Cu toate acestea, dacă vă place lenjeria de pat de culori aprinse, vă puteți coase sau cumpăra o cuvertură în nuanțe neutre care să acopere patul.

9. Stilul etno.

Pe la mijlocul anilor 2000 erau la modă stilurile japonez, arab, indian sau scandinav. Chiar dacă acestea par elegante și frumoase, nu sunt prea comode. Stilul japonez este prea minimalist, cel arab și indian sunt prea pretențioase, iar cel scandinav este destul de plictisitor.

Ce ar trebui să faceții: lăsați doar câteva elemente dintr-un anumit stil: covoare cu un ornament original, lămpi cu mozaic arab ori statuete din piatră sau lemn.

10. Contrastele.

Interiorul, proiectat doar într-o gamă de culori, este plictisitor. De aceea mulți designeri au insistat și ne-au sfătuit să nu ne temem de culori. Drept urmare a apărut interiorul pop-up cu mobilier și elemente de decor contrastante care au intrat în modă. Culorile sunt bune, dar este important să nu exagerați și să nu transformați spațiul de locuit într-un muzeu de artă modernă.

Ce ar trebui să faceți: folosiți culorile uni ca fundal, culoarea principală să rămână cafea sau gri, dar să adăugați câteva elemente contrastante care vor face ca încăperea să fie vibrantă: alegeți un covor mai închis la culoare și un mobilier care nu se va contopi cu interiorul.

11. Echipament sportiv voluminos.

Este foarte important să vă antrenați, dar ar trebui să țineți cont de spațiul apartamentului Dumneavoastră. În plus, inventarul sportiv se transformă în umerașe pentru haine sau altceva.

Ce ar trebui să faceți: dacă aveți posibilitate, amenajați-vă un colț special pe care să-l izolați. Dacă vă antrenați nu mai mult de o dată pe lună, ar fi mai bine să vindeți echipamente și să cumpărați un abonament la un club de fitness.

12. Accesorii pentru animale de companie.

În acest caz avem în vedere nu doar case și paturi voluminoase, ci și boluri cu tăvi incomode, care nu se încadrează deloc în interiorul locuinței.

Ce ar trebui să faceți: găsiți accesorii potrivite pentru animale de companie. Puteți face la comandă mobilier pentru animalele de companie. Vor costa mai mult, dar vă veți bucura de interiorul gândit până la cele mai mici detalii. Un alt detaliu este tava pentru pisici care stă, de obicei, în baie sau toaletă, adică ușa acestora este întotdeauna deschisă și nu este foarte plăcut din punct de vedere estetic. Pentru a evita acest lucru, puteți instala o ușă specială în baie cu o gaură mică pentru pisică, care este convenabilă și practică.