12 greșeli care vă fac să cheltuiți banii câștigați cu greu

Majoritatea persoanelor și-ar dori să fie independentă din punct de vedere financiar, dar nu toți sunt pregătiți să muncească pentru a obține acest lucru.

Iată care sunt greșelile care ne fac să cheltuim prea mulți bani.

Vă permiteți să cheltuiți mai mult când primiți salariul.

Potrivit unui studiu cheltuielile cresc, în această zi, cu 25%. Ne permitem să cumpărăm mai multe produse alimentare sau mai multe haine decât în alte zile.

Nu cereți ajutorul membrilor familiei. Mai mult timp liber înseamnă dezvoltare personală

Mergeți singur la cumpărături.

Atunci când mergeți cu cineva la cumpărături, pe lângă faptul că veți avea parte de un timp minunat, ați putea minimiza riscul de cumpărare a unor lucruri inutile. În plus, magazinele de multe ori au promoții „2 la prețul de 1”, ați putea profita de acestea.

Nu economisiți apa. 

Veți reuși să economisiți apa și banii, dacă veți opri robinetul în timp ce spălați vasele sau vă spălați dinții.

Nu sunteți prea ingenios.

Dacă veți pune pe un burete o picătură de cremă (chiar și cu termenul de valabilitate expirat), veți obține un burete pentru încălțăminte. Mai mult, o parte a acestuia poate fi folosită pentru pielea netedă, iar cealaltă pentru pielea de căprioară sau nubuc.

Dacă doriți să vă renovați locuința, vă recomandăm să alegeți vopsea sau tapet de culori deschise. Acest lucru vă va ajuta să economisiți energie electrică. În plus, pentru camerele întunecate, este nevoie de un număr mai mare de becuri.

Uitați să actualizați tarifele pentru telefonia mobilă și internet.

Deoarece operatorii de telecomunicații schimbă în permanență tarifele, trebuie să fim mereu informați pentru a profita de oferte.

Cumpărați lucruri ieftine.

Este mai bine să plătiți mai mult pentru un produs de calitate, pe care să-l folosiți mai mult timp, decât să cumpărați unul ieftin, pe care va trebui să-l înlocuiți foarte curând.

Plătiți exagerat pentru energie electrică.

Încercați să scoateți aparatele din priză. Dispozitivele care sunt în priză consumă energie electrică.

Spălați geamurile. Praful de pe ele „fură” lumina naturală: pot reduce lumina naturală cu până la 30%.

Curățați corpurile de iluminat. Murdăria și praful care se acumulează pe acestea reduc eficiența dispozitivului cu 10-30%.

Luați coș chiar și când aveți de cumpărat puține produse.

Dacă aveți de cumpărat doar câteva produse, nu vă grăbiți să luați coșul la intrare. În acest mod veți cheltui mai puțin.

Ezitați să întrebați despre promoții și reduceri.

Magazinele ascund unele oferte.

Nu creșteți verdeață acasă.

Verdeața este scumpă, mai ales în sezonul rece. O idee bună ar fi să o cultivați acasă. Cele mai nepretențioase plante sunt mărarul, pătrunjelul, ceapa verde.

Nu doriți să ieșiți din zona de confort.

Puteți folosi scările în loc de ascensor sau să faceți gimnastică ori să alergați dimineața. Vă veți simți mult mai bine.

Concluzie: încercați să vă schimbați obiceiurile formate, fiți flexibili și ingenioși.