12 filme superbe pentru cei ce nu se tem de emoțiile puternice

Uneori parcă vrei să te relaxezi și să vezi un film ușor și haios. Alteori, dimpotrivă, îți vine să te afunzi în oceanul sentimentelor omenești pentru a deveni măcar un pic mai bun.

Redacția noastră vă prezintă o listă de filme despre omenie, soartă și compasiune, care cu siguranță vă vor face mai bogați sufletește.

Dacă ați obosit de filme lipsite de conținut și tot felul de comedii proaste, atunci lista asta e exact pentru dvs.!

12. El faro de las orcas (2016)

Netflix

Rating: 6,7/10

Lola, mama lui Tristan, este nevoită să călătorească în continuu împreună cu copilul său, care are o formă incurabilă de autism. La un moment dat ea află că în cazuri de autism este de folos comunicarea cu orcile și decide să meargă în locurile unde viețuiesc aceste animale, în peninsula Valdes din Argentina, pentru a-și ajuta măcar cumva copilul.

11. Viața secretă a albinelor (The Secret Life of Bees, 2008)

Netflix

Rating: 7,3/10

Acțiunea se petrece în South Carolina în 1964. O fetiță de 14 ani, Lilly Owens, este chinuită de amintirile despre mama sa trecută din viață. Pentru a scăpa de relația dificilă cu tatăl său, ea fuge împreună cu mama surogat într-un alt oraș, în care găsește mângâiere în creșterea de albine, o activitate practicată de surorile Boatwright.

10. Little Boy (2015)

Netflix

Rating: 7,4/10

Pepper are deja 8 ani, dar toți îl numesc Little Boy din motiv că el arată ca un copil de 5 ani. Lui îi vine greu să-și găsească prieteni, astfel încât chiar tatăl îi devine cel mai bun prieten. Când tatăl pleacă la război și devine prizonier, Pepper își pune toată speranța că se va întâmpla o minune și tatăl său va reveni acasă. Această speranță devine deosebit de vie când preotul local îi arată o listă “fermecată” pentru împlinirea dorințelor.

9. Puterea educației (The First Grader, 2010)

Netflix

Rating: 7,5/10

Sute de copii luptă pentru posibilitatea frecventa o mică școală primară din Kenya. Acestora li se alătură și un veteran de 80 de ani, care cândva a luptat pentru libertatea țării sale și acum vrea să învețe să citească. El capătă un sprijin neașteptat din partea unei profesoare și are de înfruntat rezistența părinților și funcționarilor, care nu vor să irosească un loc de studii pentru un bătrân.

8. Philomena (2013)

Netflix

Rating: 7,6/10

Philomena este o tânără irlandeză, care, adolescentă fiind, a dat naștere unui fiu și a fost trimisă la “reeducare” într-o mănăstire, copilul fiind dat la adopție unei familii americane. După ceva timp ea a reușit să fugă din mănăstire, făurindu-și o viață demnă. Dar pe tot parcursul acestor ani ea nu a reușit să-și găsească fiul. Istoria sa a trezit interesul lui Martin Sixsmith, un jurnalist specializat în astfel de cazuri.

7. Corul (Les Choristes, 2004)

Netflix

Rating: 7,9/10

Franța anului 1949. Căutând cu disperare un loc de muncă, profesorul de muzică Clement Mathieu ajunge într-un orfelinat pentru copii dificili, unde este martor al metodelor dure ale rectorului Rachin.

Fiind din fire bun la inimă, Mathieu este revoltat de ce se întâmplă, dar nici nu îndrăznește să protesteze. Într-o bună zi îi vine o idee excelentă: să organizeze un cor școlar…

6. În sălbăticie (Into the Wild, 2007)

Netflix

Rating: 8,1/10

Crescut într-o suburbie bogată din Washington, Christopher decide la 24 de ani să întrerupă legăturile cu familia, să doneze toată averea și să plece în sălbăticie în Alaska. Aici Christopher renunță la mașină, își arde și ultimii bani și decide să se descurce singur în ținuturile pustii, vânând și mâncând rădăcini. Câteva luni mai târziu a fost găsit trupul său neînsuflețit, cauza decesului fiind probabil inaniția.

5. Culoarea sentimentelor (The Help, 2011)

Netflix

Rating: 8,1/10

Sudul SUA, anii 1960. Skeeter abia a absolvit universitatea și se întoarce în plicticosul orășel natal Jackson. Ea visează să devină o scriitoare celebră.

Aibileen este o femeie de culoare foarte înțeleaptă, care, fiind bonă, a crescut 17 copii, dar nu mai are nici o așteptare de la viață de când a murit unicul său fiu.

Minny este cea mai bună bucătăreasă în Jackson, dar și cea mai îndrăzneață servitoare din oraș. Ce le leagă pe aceste trei femei?

4. Saroo: Drumul spre acasă (Lion, 2016)

Netflix

Rating: 8,1/10

Filmul relatează istoria tânărului indian pe nume Saroo. El s-a născut într-o familie săracă din Calcutta, dar la vârsta de 5 ani s-a rătăcit. Totuși el a reușit să supraviețuiască și a ajuns în Australia, unde a găsit părinți adoptiv care l-au iubit mult. Ajungând la maturitate, el începe să-și amintească de întâmplările din copilărie și își pune în gând să-și găsească părinții…

3. Fără armă în linia întâi (Hacksaw Ridge, 2016)

Netflix

Rating: 8,2/10

Fiind educat de un tată foarte sever, Desmond Doss a însușit foarte bine porunca “Nu ucide”. Când a început al doilea război mondial, el s-a înscris ca voluntar pentru a fi medic militar, fiind hotărât să salveze vieți, nu să le ia. Trecând peste batjocura colegilor și riscul de a ajunge în tribunal, el a câștigat dreptul de a ajunge pe front cu respectarea principiului său de viață: în nici un caz să nu pună mâna pe armă.

2. Viața e frumoasă (La vita e bella, 1997)

Netflix

Rating: 8,6/10

În timpul celui de al doilea război mondial într-un lagăr de concentrare din Italia a fost trimisă o familie de evrei: tată și fiu. De altfel mama, fiind italiancă, a mers și ea de bună voie împreună cu ei.

În lagăr tatăl îl convinge pe fiu că tot ce se petrece este un joc, iar premiul mare este un tanc adevărat, pe care îl va câștiga băiatul care va reuși să nu fie văzut de supraveghetori. Tatăl face tot posibilul ca fiul să crea în acest joc și să supraviețuiască.

1. Lista lui Schindler (Schindler’s list, 1993)

Netflix

Rating: 8,9/10

Bazat pe fapte reale, filmul relatează istoria antreprenorului german Oskar Schindler, care începe să îi folosească pe evrei în calitate de forță de muncă într-o fabrică din Polonia. Cu timpul soarta evreilor a devenit mult mai clară, iar Schindler își schimbă prioritatea de la profit la salvarea de vieți omenești. Fiind membru al partidului nazist, el a reușit să salveze peste o mie de oameni de la moarte sigură.

Ce film din această listă vă trezește interesul?