12 filme fermecătoare care vă vor face să uitați de toate problemele

Atunci când problemele ne copleșesc și ne împovărează până la limită, cu toții avem nevoie de o mică pauză pentru a ne retrage într-o lume fermecată, unde sunt posibile cele mai incredibile lucruri, iar toate problemele cu care ne ciocnim devin doar un detaliu nesemnificativ.

Redacția noastră a pregătit pentru cititori o listă de filme care vă vor ajuta să vă afundați pentru câteva ore într-o lume plină de magie, liniște și confort.

Magie în New York (Enchanted, 2007)

© Walt Disney Pictures

O domnișoară din lumea desenelor animate s-a îndrăgostit de un prinț, supărând-o mult pe mama lui vitregă, care folosește un blestem magic și o trimite pe tânără în mijlocul Manhattan’ului din zilele noastre. Domnișoara este pusă față în față cu realitatea crudă, în care trebuie să poată supraviețui, creând totodată o poveste de dragoste admirabilă.

Busola de aur (The Golden Compass, 2007)

© Depth of Field

Lyra, o fetiță de 12 ani, pornește într-o călătorie primejdioasă spre Polul Nord pentru a-l salva pe prietenul său. În ajutor copilei îi vin vrăjitoarele nordice și un urs mare. În calea lor apare malefica Marisa Coulter și armata sa de monștri. “Busola de aur” vă va bucura cu o imagine superbă, joc actoricesc excepțional și un scenariu captivant.

Animale fantastice și unde le poți găsi (Fantastic Beasts and Where to Find Them, 2016)

© Warner Bros. Pictures

Newt Scamander este magizoolog, el caută și studiază creaturi fantastice și ajunge astfel în New-York. Dar planurile sale se prăbușesc în momentul în care el lasă valiza sa într-un loc nepotrivit, iar animalele magice evadează. Dacă vă plac istoriile pline de blândețe și bunătate, urmăriți neapărat acest film.

Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, 2016)

© 20th Century Fox Film

În copilărie Jacob asculta des povestirile bunicului său despre o casă de copii neobișnuiți. De exemplu despre fetița care poate ține în mâini focul, sau fetița care poate zbura… Când bunicul său moare, Jacob se pornește la 16 ani ai săi la această casă de copii și îi cunoaște pe toți locuitorii săi. O istorie interesantă despre o lume frumoasă și misterioasă.

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine (Tomorrowland, 2015)

© Walt Disney Pictures

Când în mâinile lui Casey ajunge un obiect misterios, care deschide porțile spre o realitate paralelă, ea apelează la ajutorul unui geniu cu caracter dificil, inventatorul Frank. Casey trebuie să descopere tainele lumii paralele numite “Tomorrowland” și să-l convingă pe Frank să se întoarcă în lumea din care fusese izgonit cândva.

Cronicile Casterilor: A 16-a lună (Beautiful Creatures, 2013)

© Warner Bros. Entertainment

Lena locuiește într-un orășel mic. Toată viața sa ea încearcă să-și stăpânească puterea și blestemul pus pe familia sa. Între timp Ethan se îndrăgostește de ea până peste cap și încearcă să descopere secretul legăturii misterioase ce s-a stabilit între ei. Un film mistic cu un scenariu captivant.

Grozavul și puternicul Oz (Oz the Great and Powerful, 2013)

© Walt Disney Pictures

Uraganul îl duce pe Oscar Diggs, un magician de circ, din prăfuitul Kansas pe Tărâmul lui Oz. Magicianul cu înclinații de escroc crede că i-a zâmbit norocul, căci cu ajutorul trucurilor sale el reușește să câștige în noua lume și bogăție, și glorie.

Regatul de gheață (Frozen, 2010)

© Walt Disney Pictures

O veche profeție se împlinește și regatul se afundă într-o iarnă necontenită. Atunci 3 eroi neînfricați: prințesa Anna, viteazul Kristoff și cerbul său fidel pe nume Sven, merg în munți pentru a o găsi pe Elsa, sora Annei, care poate scăpa regatul de acest blestem. Un desen animat cu un spirit magic și eroi de care pur și simplu nu poți să nu te îndrăgostești.

Poveste de iarnă (Winter’s Tale, 2014)

© Warner Bros. Pictures

Peter e un tâlhar de care s-a îndrăgostit frumoasa Beverly. Dar iubirea lor e însoțită de necazuri: Beverly se stinge din cauza unei boli incurabile, iar Peter urmează să fie omorât de fostul său mentor, demonul Pearly Soames. Peter încearcă din răsputeri să salveze iubirea vieții sale. O poveste romantică despre vise, speranță și dreptate.

Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului (The Adventures of Tintin, 2011)

© Columbia Pictures

Eroul principal este un reporter tânăr pe nume Tintin. Datorită profesiei sale el călătorește mult în întreaga lume, fiind implicat în multe aventuri. Acest proiect superb al lui Steven Spielberg ne învață să privim mereu lumea din jur cu multă pasiune, căci în jur sunt atâtea minuni!

Aventurile extraordinare ale Adelei (Les aventures extraordinaires d’Adèle Blanc-Sec, 2010)

© Canal+ [fr]

Anul 1912. Jurnalista neînfricată Adele e gata să facă orice pentru a-și atinge scopul, chiar și să meargă în Egipt pentru a înfrunta mumii de tot felul. Între timp la Paris, la Muzeul Național de Istorie Naturală din oul unui pterodactil iese un pui care începe să terorizeze tot orașul. O aventură superbă semnată de Luc Besson pe care o vor aprecia toți copiii, inclusiv cei trecuți de 20 de ani.

Doctor Strange (2016)

© Marvel Studios Inc.

Un accident rutier teribil a pus capăt carierei de succes a neurochirurgului dr. Strange. Fiind disperat, el pleacă în căutarea vindecării și descoperă în sine puteri incredibile de deformare a timpului și spațiului. Echipa de actori excelentă și scenariul neobișnuit – iată ingredientele acestui film superb.