12 fapte mai puțin cunoscute despre Lady Dee, care ne-o arată dintr-un unghi diferit

Prințesa Diana a lăsat amprente în inimile a milioane de fani, care nu o pot uita. În timpul vieții sale a dat multe motive pentru zvonuri și bârfe, din cauza cărora mulți și-au format o imagine distorsionată despre ea.

Vă prezentăm în continuare 12 concepții greșite despre Lady Dee.

1. Nu era prințesă de sânge.

Diana a fost numită prințesă, în timp ce, conform regulilor coroanei britanice, acest titlu este atribuit oficial exclusiv reprezentanților de sânge ai dinastiei regale. Adică, prințesa Eugenie sau prințesa Charlotte au dreptul să poarte acest titlu, dar „prințesa Diana” nu. Mai exact, titlul Dianei în timpul căsătoriei sale era „Alteța Sa Regală Diana, Prințesa de Țara Galilor”. După divorț a pierdut forma de adresare „Alteța Sa Regală”, dar și-a păstrat titlul de prințesă.

2. Nu a fost numită întotdeauna Lady Dee.

Întreaga lume o numea pe Prințesa de Wales Lady Dee, crezând că acest nume i-a fost dat în copilărie. De fapt, rudele o numeau pe prințesa Duch (ducesă în engleză), pentru că Diana de mică se comporta ca o adevărată ducesă. După căsătorie oamenii au început să o numească Lady Dee.

3. Nu era o femeie de rând.

Logodna oricărui membru al familiei regale este un mare eveniment atât pentru locuitorii din Marea Britanie, cât și pentru cei din întreaga lume. Căsătoria prințului Charles cu Diana Spencer a devenit specială, întrucât moștenitorul tronului și-a ales o femeie de rând pentru a-i fi soție. Dar există un detaliu important pe care mulți îl trec cu vederea. Deși nu avea un titlu regal, s-a născut într-o familie de aristocrați englezi. De fapt Diana era o rudă îndepărtată a prințului Charles și a Sarah Ferguson, care s-a căsătorit mai târziu cu prințul Andrew.

4. Nu era mai joasă de statură decât Charles.

În majoritatea fotografiilor ale prințului Charles cu Diana și, mai ales, în cele oficiale, prințul pare a fi mai înalt decât prințesa. În unele el chiar pozează cu mâna pe umărul ei. Dar Charles nu era mai înalt decât Diana, adevărul este că ambii aveau aceeași înălțime.

5. Nu era timidă.

Mulți au impresia că Diana a fost foarte timidă, dar nu este adevărat. Acest lucru a fost confirmat de fratele ei, Earl Charles Spencer. Potrivit acestuia Diana nu a fost niciodată persoana timidă care apărea la televizor. El a descris-o ca pe o femeie isteață, dar în același timp rezervată. Un fost purtător de cuvânt al reginei Elisabeta a II-a a menționat că prințesa avea simțul umorului dezvoltat.

6. Avea un prieten printre membrii familiei regale.

Acesta este un subiect destul de delicat despre care se discută până în prezent. Diana a clarificat în repetate rânduri cât de dificilă a fost căsătoria și viața ei în familia regală, susținând că se simte singură și neînțeleasă. Cu toate acestea, era apropiată de prințul Philip, care o susținea mereu și o încuraja să meargă înainte. În corespondența lor personală, ducele de Edinburgh și-a exprimat chiar indignarea față de comportamentul lui Charles față de Diana. „Nu-mi pot imagina cum a putut să te lase pentru Camilla”, a scris Ducele.

7. Nu a fost prima „Prințesă a poporului”.

După divorțul de prințul Charles, adepții Lady Dee au botezat-o „Prințesa poporului”, nume pe care Diana l-a acceptat cu drag, întrucât drumul către tronul regal i-a fost închis. Puțină lume știe însă că Diana a fost a doua care a primit acest titlu onorific. Prima a fost Charlotte Augusta din Țara Galilor, singurul copil al lui George al IV-lea și Caroline din Braunschweig.

8. Prințesei Diana îi plăcea să danseze.

În copilărie Dianei i-a plăcut baletul, iar pasiunea ei pentru dans nu s-a stins pe tot parcursul vieții. Odată chiar i-a pregătit o surpriză prințului Charles, mergând pe scena Operei Regale la piesa „Uptown Girl” și interpretând un dans contemporan. A făcut istorie și cu dansul ei legendar cu John Travolta în timpul unei vizite în Statele Unite.

9. Milioane de oameni au privit nunta Dianei și a lui Charles.

Nunta Prințesei Diana a devenit una dintre cele mai discutate știri din multe țări. Foarte mulți oameni s-au adunat în fața televizoarelor pentru a asista la marea ceremonie. Dar nimeni nu se aștepta ca numărul telespectatorilor să ajungă la 750 de milioane din 74 de țări, iar evenimentul să devină unul dintre cele mai urmărite din întreaga lume.

10. Apărea deseori pe coperțile revistelor.

Lady Dee a fost preferata multor reviste. Prințesa a apărut de 58 de ori pe coperta revistei People – mai mult decât oricine până acum. În plus, a apărut pe paginile Time, Newsweek, Vanity Fair, Tatler, LIFE, Vogue, McCall’s, Good Housekeeping și altele.

11. A învățat la domiciliu până la 9 ani.

Copiii din familiile aristocratice aveau profesorii lor. Lady Dee a studiat la domiciliu până la vârsta de 9 ani. După divorțul părinților a mers la o școală locală, iar la vârsta de 12 ani a mers la un pensionat.

12. Îi plăcea culoarea roz. 

Lady Dee avea foarte multe haine de culoare roz, care îi plăcea foarte mult.