12 detalii din interiorul locuințelor noastre care le fac să pară de modă veche

Fiecare persoană se străduiește să-și transforme locuința într-un spațiu cât mai confortabil. Însă puțini știu cum să-și reamenajeze locuințele astfel încât să fie moderne chiar și peste câțiva ani.

Ne plac proiectele designerilor profesioniști, dar înțelegem că nu toată lumea are posibilitatea de a se bucura de aceste servicii. Însă nimeni nu ne poate interzice să ne uităm la imagini și să găsim ceea ce ni se potrivește pentru locuința noastră.

Seturi de mobilier în același stil.

Ne-am obișnuit cu faptul că mobila se vinde de obicei în seturi, dar riscăm să obținem un interior plictisitor; de aceea, dacă doriți să diversificați interiorul, optați pentru o canapea într-o nuanță calmă, care să se potrivească cu pereții și să diluați acest „calm” cu un scaun viu colorat, care poate fi combinat cu un decor mic.

Mobilier de bucătărie în culori aprinse sau de nuanța lemnului.  

Aceste culori s-au demodat deja, la moment fiind în tendințe dulapurilor simple, de preferință alb și gri.

Candelabru ca sursă principală de lumină.

Ne-am obișnuit cu faptul că sursa de iluminare este un candelabru mare și poate o lampă lângă canapea, dar, într-un interior modern, iluminatul joacă un rol mult mai semnificativ decât înainte, iar candelabrul a încetat de mult să fie elementul principal în el.

Aceleași texturi de lemn.

În designul interior textura stejarului este foarte des folosită, ochii noștri s-au obișnuit de mult și deja încep să pară plictisitoare, de aceea designerii recomandă combinarea diferitelor tipuri de lemn pentru a face interiorul mai elegant și mai dinamic.

Blaturi laminate.

Blaturile laminate sunt opțiunea cea mai accesibilă, mai ales dacă nu sunteți pregătiți pentru cheltuielile mari, dar, trebui să recunoaștem că timpul lor a trecut, locul lor fiind ocupat de piatra naturală sau artificială.

Linoleum.

Această pardoseală a fost extrem de populară datorită costului său scăzut și a instalării ușoare, cu toate acestea linoleumul aparține deja trecutului, locul său fiind ocupat de parchet.

Chenar pe tapet și gresie.

Acest element de design a dispărut, iar acum este la modă să vopsim toți pereții în aceeași culoare (sau tapet simplu) și un singur accent.

Uși joase.

Ușile standard au 2 metri înălțime, dar ușile cu 20–30 cm mai înalte arată mai bine și vor crește vizual înălțimea camerei.

Rosturi între plăci.

Moda se schimbă rapid și nu toată lumea își poate renova locuința la fiecare 5 ani, de aceea ar fi bine să optați pentru materiale vor fi actuale încă mulți ani precum plăcile din piatră naturală sau artificială care nu se demodează și arată bine.

Tencuiala texturată.

Valuri, modele și flori pe pereți, realizate cu tencuială texturată este un lucru migălos și scump, care se demodează destul de repede, de aceea ar fi bine să alegeți simplitatea și naturalețea, adică pereți vopsiți uniform.

Unele tipuri de plante.

Incredibil, dar adevărat: și plantele de cameră se pot demoda; iedera, de exemplu, ar fi mai bine să o plantați în curte, iar pentru locuință să alegeți plantele cu frunze mari rotunde.

Tul cu broderie.

Locul acestui tip de tul a fost ocupat de cel simplu, fără modele, în plus designerii preferă materialele naturale precum inul și, de preferință, în nuanțe naturale.