12 detalii curioase care ne demonstrează că natura a lucrat cu o deosebită atenție atunci când a creat pisicile

Aceste creaturi cu mustață și coadă, care adoră cutiile, rămân în continuare un mister pentru proprietarii lor.

Vă prezentăm câteva curiozități despre pisici:

— Pisica are un obiect de igienă pe care natura l-a încorporat chiar în corpul ei. Este vorba despre limbă. Oamenii de știință au studiat recent acest organ folosind camere video puternice. S-a dovedit că „țepii” de pe limba pisicii au o formă de cârlig și sunt chiar capabili să se rotească, ceea ce-i permite pisicii să-și pieptene blana. Cercetătorii susțin că un studiu atent al limbii acestui animal va duce la crearea unor piepteni mai performanți.

— Fiecare proprietar de pisici s-a confruntat cu situația când și-a mângâiat animalul de companie și nu a avut probleme sau când acesta a început brusc să muște mâinile proprietarului. De regulă, această mușcătură este slabă, dar este totuși neplăcută. Cu acest gest, pisicile semnalează că interacțiunea s-a încheiat și cer să fie lăsate în pace. Dacă în timp ce o mângâiați pisica vă mușcă pe neașteptate, încercați să țineți cont de sfatul experților în domeniul comportamentului animalelor și numărați de câte ori ați trecut mâna pe blana ei înainte ca să vă atace. Dacă ați mângâiat-o de 5 ori, atunci data viitoare opriți-vă la 4. Trebuie să determinați limitele personale ale animalului de companie și atunci numărul de mușcături va scădea semnificativ.

— Pisica are și a treia pleoapă, ascunsă în colțul interior al ochiului și în timpul somnului sau al clipirii se mișcă de-a lungul suprafeței ochiului. Această pleoapă acționează ca un fel de ștergător, curățând ochiul și distribuind lichid lacrimal.

— De multe ori, în timp ce mângâiem pisicile, putem vedea următoarea imagine: animalul de companie se îndoaie și ridică partea din spate a corpului. Aceasta este o reacție binevoitoare și, cel mai probabil, ați atins un punct, a cărui atingere este foarte plăcută pentru pisică. Dar există și pisici care categoric nu acceptă atingerea acestui loc.

— Pisicile se orientează în întuneric cu ajutorul mustăților, care le servesc drept senzor pentru a determina siguranța spațiului.

— Pisica le poate mușca mustața pisoilor mici. Acest lucru s-ar putea întâmplă involuntar, când mama își linge puii, dar alt motiv ar putea fi dorința pisicii de a-și controla puii, nepermițându-le să meargă departe de „cuib”.

— Genul pisicii poate fi determinat după lăbuța pe care o folosește mai întâi când urcă pe scări sau se joacă. Dacă este laba dreaptă, atunci cel mai probabil că este femelă. Masculii preferă piciorul stâng.

— Afecțiunea pisicilor pentru cutii se explică prin senzația de siguranță și izolarea termică a cartonului.

— O altă curiozitate este dorința pisicilor de a ocupa un spații dreptunghiulare, fie că este vorba despre un prosop, un ziar sau tastatura computerului. Mai mult, dacă veți desena un pătrat pe podea, cel mai probabil pisica va dori să stea în el. Experții consideră că aceasta ar putea fi dorința de a se simți protejate.

— Pisicile nu vor putea niciodată să aprecieze farmecul dulciurilor, deoarece nu pot percepe gustul acestora.

— Dacă felina are blană neagră cu pete albe și roșcate, atunci există o probabilitate de 99,9% că este femelă.

— Unii veterinari susțin că există o legătură între culoarea blănii pisicii și temperamentul acesteia. De exemplu pisicile roșcate sunt comunicabile, în timp ce pisicile care au blana de culoarea țestoaselor sunt independente.