12 detalii care nu-i permit unui apartament să arate confortabil

Fiecare persoană abordează amenajarea locuinței în felul său. Adunăm, de multe ori, lucruri inutile, punem fotografii pe pereți, cumpărăm plante decorative sau punem diferite figurine pe rafturi. Dar, după ce ne amenajăm locuința, avem sentimentul că nu arată cum ne-am fi dorit.

Iată care sunt detaliile care nu le permit locuințelor noastre să arate ca cele de pe coperțile jurnalelor.

1. Vasele din plastic.

Obiectele din plastic au, fără îndoială, o mulțime de avantaje: sunt destul de rezistente, se îngrijesc ușor și sunt foarte ieftine. Dar, din păcate, nu arată prea bine. O alternativă ar putea fi vasele de ceramică sau de sticlă.

2. Cărți poștale pe rafturi.

Acestea ne amintesc, de obicei, de evenimente plăcute, dar, să fim sinceri: atât rafturile deschise, cât și cele cu sticlă arată mult mai bine fără aceste accesorii de hârtie.

3. Ramele foto colorate.

Ramele colorate și voluminoase rareori se încadrează armonios în decor și distrag adesea atenția de la fotografie. O soluție mai bună ar fi să alegeți niște rame simple, de culori neutre.

4. Clopoțeii de vânt.

Un element de decor care ne-a venit din China. Abundența elementelor mici creează impresia de dezordine.

5. Cabluri vizibile. 

Acestea strică aspectul peretelui. De aceea, dacă este posibil să le ascundeți în perete, faceți acest lucru.

6. Rafturi cu sticlă. 

Aceste biblioteci au fost cândva foarte populare. Sticla împiedică depunerea prafului, dar, în același timp, rămân pe ea pete și amprente. Rafturile deschise cu mai multe niveluri sunt mai comode și mai moderne.

7. Fructele artificiale.

La fel ca și florile artificiale, fructele din plastic nu arată prea bine. Puteți utiliza, în locul lor, o vază de flori uscate.

8. Încălțămintea în dezordine.

Prea multă încălțăminte adunată la ușă creează o senzație de dezordine. De aceea este important să aveți grijă de acest detaliu. O opțiune excelentă este un organizator pentru încălțăminte, care vă va ajuta să economisiți spațiu.

9. Plante în vase pentru alimente. 

Se întâmplă să nu avem timp să transplantăm la timp o plantă recent adusă acasă și apoi tot amânăm acest lucru. Un astfel de „ghiveci” temporar poate strica atât starea de spirit, cât și atmosfera din locuință. Pentru a evita acest lucru trebuie să aveți atât în ​​pământ, cât și ghivece.

10. Diferite tipuri de figurine.

Adunăm multe figurine pe care le păstrăm, de obicei, pe rafturi. Este mai practic și mult mai plăcut din punct de vedere estetic să lăsați maximum o pereche care se potrivește decorului.

11. Farfurii una peste alta. 

Depozitarea mâncării în acest fel este dezordonată și incomodă. Un recipient din sticlă cu capac etanș va menține alimentele proaspete mai mult timp și va ocupa mult mai puțin spațiu în frigider.

12. Jucării de pluș pe canapea. 

Copiii nu aveau voie să se joace cu aceste jucării, erau doar pentru decor. Dacă aveți și la moment asemenea jucării, este momentul să scăpați de ele.