12 detalii care le fac pe femei să pară mai în vârstă, chiar dacă investesc sume fabuloase pentru a arăta bine

Unul dintre principalele scopuri ale machiajului și îmbrăcămintei este ascunderea imperfecțiunilor și scoaterea în evidență a avantajelor. Dar, de foarte multe ori, după ce s-au machiat și s-au îmbrăcat în haine nepotrivite, femeile obțin efectul opus și arată mult mai în vârstă.

Pentru a arăta impecabil încercați să evitați următoarele greșeli.

1. Prea multe produse cosmetice decorative.

Aplicarea unei cantități mari de produse cosmetice decorative are un efect de îmbătrânire. Pentru un aspect plăcut este important să alegeți accentele în funcție de situație, dar principiul de bază este următorul: trebuie să evidențiați fie ochii, fie buzele.

2. Îmbrăcămintea de culoare bordo. 

Această culoare închisă ne îmbătrânește, iar nuanțele deschise ne întineresc. De aceea nu se recomandă să purtăm haine bordo în zona feței, în timp ce o fustă sau o pereche de pantaloni bordo în combinație cu o bluză sau cu un pulover deschis la culoare ne vor ajuta să părem mai suple și mai tinere datorită distribuirii corecte a culorilor.

3. Piese vestimentare clasice din anumite tipuri de țesături.

Hainele de velur, tweed, precum și alte stofe grele cu model vor adăuga întotdeauna ani unei femei. Este mai bine să optați pentru stofe netede, fără model convex.

4. Costum de afaceri sobre. 

Persoanele în uniforme și costume de afaceri par mai în vârstă. Aceste haine au fost concepute pentru a-i face pe cei are le poartă să pară mai maturi și mai experimentați. Dacă nu este posibil să evitați costumele standard, optați pentru modele casual. Detaliile precum mânecile suflecate, croiala dreaptă sau oversize, sacou și pantaloni de diferite culori vă vor reîmprospăta imaginea.

5. Obiceiul de a coborî bărbia.

Din cauza faptului că ținem capul înclinat aproape tot timpul mușchii feței și ai gâtului slăbesc și pielea „alunecă” în jos, formând astfel bărbia dublă, iar fața capătă o expresie tristă, care ne îmbătrânește. Încercați, în timp ce mergeți, lucrați la computer sau folosiți telefonul, să țineți capul drept. Treptat acest lucru va deveni o obișnuință.

6. Pudră prea întunecată sau fard de obraz sub pomeți.

Multe femei aplică fard de obraz sau pudră întunecată sub pomeți. Acest lucru face ca obrajii să cadă vizual și, prin urmare, adaugă vârsta. Pentru a obține efectul invers puteți încerca să ridicați vizual pomeții și să folosiți nuanțe mai deschise, roz sau piersic în loc de maro închis.

7. Rujul sidefat. 

Rujul sidefat accentuează schimbările legate de vârstă. Puteți folosi un ruj cu textură semi-mată care vă va ajuta să obțineți un aspect nobil.

8. Conturul clar al buzelor.

Pentru un aspect mai natural se recomandă să aplicați ruj fără creion. O altă greșeală este să aplicați creionul pentru a contura buzele. Acestea se usucă prea tare și devine vizibil orice rid. De aceea este mai bine să aplicați un luciu transparent deasupra rujului.

9. Geanta voluminoasă. 

Și gențile voluminoase ne arată mult mai în vârstă. De aceea se recomandă să optați pentru o geantă mică și elegantă.

10. Părul tapat. 

O coafură înaltă accentuează imperfecțiunile pielii și ne arată mai în vârstă. Pentru un aspect tineresc și modern puteți adăuga o notă de neglijență aparentă care va face trăsăturile feței mai feminine.

11. Bijuterii cu pietre masive.

Inelele cu pietre masive par grele și depășite.

12. Gulerul voluminos. 

Multe fashioniste preferă în perioada de toamnă-iarnă aceste tipuri de guler, care, însă, ne arată mai în vârstă. O alternativă bună sunt gulerele mici și îngrijite.