12 detalii aparent neînsemnate, care ne împiedică să arătăm impecabil

Orice femeie visează să arate mereu impecabil. Pentru aceasta răsfoim revistele de modă sau ne inspirăm din ținutele de pe Instagram. Însă uneori trecem cu vederea niște detalii mici, care ne pot afecta imaginea.

1. Amestec de parfum și deodorant.

Parfumul combinat cu deodorantul poate produce cele mai neașteptate (și, de obicei, cele mai neplăcute) rezultate. Pentru a evita o astfel de surpriză alegeți un antiperspirant fără miros.

2. Aplicați incorect fondul de ten.  

Multe femei, atunci când aplică fondul de ten, uită de gât și decolteu or această greșeală ne poate transforma fața într-o mască. Alegerea și aplicarea corectă a unui fond de ten vă va scuti de situații jenante. Pentru a găsi nuanța potrivită stiliștii ne recomandă să aplicăm fondul de ten pe bărbie sau pe mandibulă.

3. Ciorapi răsuciți.

Ciorapii fini se răsucesc foarte ușor, ne creează disconfort și nu arată prea bine. Pentru a evita această situație, alegeți modele mai dense. Dacă vi s-a întâmplat deja, udați mâinile cu apă și încercați să-i îndreptați.

4. Urme de fond de ten pe haine.

Dacă, după ce v-ați machiat, doriți să îmbrăcați o haină deschisă la culoare, trebuie să o faceți cu mare atenție, deoarece o haină cu gulerul murdar nu vă avantajează deloc.

5. Gene lipite între ele. 

Din când în când stiliștii introduc genele lipite, însă un astfel de machiaj arată bine doar pe podium. Nu ar trebui să încercați astfel de machiaj deoarece nu arată prea bine.

6. Uitați să vă reîmprospătați machiajul și aveți rimel sub ochi.

Particulele de rimel sub genele inferioare, fardul împrăștiat sau adunat în colțurile ochilor se observă chiar și de la distanță. Dacă obișnuiți să dormiți machiate, ar fi bine să renunțați la acest lucru, deoarece rimelul poate fi periculos pentru ochi, iar fondul de ten înfundă porii.

7. Unghii crescute și ojă crăpată.

Experții ne recomandă să ne reînnoim manichiura la fiecare 2-3 săptămâni. În caz contrar, mâinile vor părea neglijente, iar unghiile se vor rupe.

8. Sprâncene crescute și neîngrijite. 

Cu vreo 5 ani în urmă nimeni nu auzise de noțiunea de corectare a sprâncenelor, dar acum este pur și simplu inadmisibil să avem sprâncenele neîngrijite. Forma corectă a sprâncenelor ne poate întineri chipul.

9. Elastice murdare și lipsite de formă.

Elasticele pentru păr, dacă sunt purtate mult timp, se întind și se murdăresc. De aceea ar fi bine să le schimbați periodic.

10. Genți scâlciate.

Decorurile de pe genți, portofele sau curele își pierd din strălucirea lor și nu arată prea bine. Vestea bună este că le puteți renova.

11. Urme de deodorant.

Petele albe și galbene de pe haine apar din cauza că deodorantul intră în reacție cu transpirația. Există mai multe metode de a rezolva această problemă: schimbați deodorantul sau prespălați hainele.

12. Urme lăsate de bijuterii.

Chiar și cele mai scumpe bijuterii pot lăsa urme întunecate pe piele. O cauză ar fi că inelele și cerceii conțin nichel, cupru sau crom, care se oxidează la contactul cu pielea. Dacă vă plac astfel de bijuterii, acoperiți-le cu ojă transparentă și veți scăpa de această problemă.