12 detalii ale rochiilor de mireasă regale care ne-au trezit admirația

O nuntă regală este un mare eveniment și unul dintre cele mai așteptate momente este, fără îndoială, apariția miresei. Toți ochii sunt ațintiți asupra ei și, în astfel de momente, ne amintim de poveștile prințeselor pe care le-am auzit în copilărie.

Iată cum au fost create rochiile de mireasă purtate de membrele caselor regale și ce detalii interesante ascund acestea.

1. Kate Middleton.

Rochia ducesei de Cambridge Catherine a fost creată de Sarah Burton. A fost o combinație de tradiție și modernitate, așa cum și-a dorit mireasa. Florile din dantelă au fost țesute manual și apoi cusute pe rând pe rochie. Un obiect „împrumutat” (conform tradiției engleze) a fost o tiară care i-a aparținut Reginei Elisabeta.

2. Regina Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a renunțat la culoarea tradițională albă, optând pentru o rochie de mătase ivory împodobită cu cristale și 10.000 de perle mici. Rochia avea și steluțe brodate.

3. Grace Kelly, Prințesa de Monaco.

Stilul elegant al actriței de la Hollywood Grace Kelly a devenit o sursă de inspirație pentru multe femei, iar rochia sa de mireasă nu a făcut excepție. A fost nevoie de luni de zile pentru a crea și a coase împreună piesele brodate cu perle și trena lungă de 91 cm.

4. Prințesa Eugenie.

Prințesa Eugenie a purtat o rochie cu trenă lungă. La cererea ei, spatele a fost expus deoarece a vrut să arate o cicatrice de la o intervenție pe care a avut-o în copilărie. Prințesa a explicat că și-a dorit întotdeauna ca rochia să scoată în evidență acest semn, deoarece spune o poveste despre trecutul ei.

5. Prințesa Charlene.

Prințesa Charlene arăta ca un înger în rochia ei de mireasă albă. A fost împodobită cu 40.000 de cristale și 20.000 de perle. A fost cusută timp de 2.500 de ore. Pentru orice eventualitate au cusut și un duplicat al rochiei.

6. Prințesa Haya Hafiza Sururul Bolkia.

Fiica sultanului din Brunei s-a căsătorit în septembrie 2012. Mireasa a purtat o rochie argintie, împodobită cu mărgele de cristal și smaralde, iar o tiară mare i-a completat ținuta.

7. Regina Letizia a Spaniei.

Regina consoartă a Spaniei s-a căsătorit în 2004 într-o rochie de mireasă uimitoare, cu o trenă de 4,5 m și broderie aurie. Letizia și-a completat ținuta cu o tiară de diamante, un cadou de la soacra ei, Regina Sofia.

8. Regina Rania.

Regina Iordaniei este cunoscută pentru eleganța și gustul ei rafinat. Pentru nunta lor, care a avut loc în anul 1993, a purtat o rochie creată de designerul britanic Bruce Oldfield. A fost împodobită cu broderie de aur, care a fost copiată de multe mirese din întreaga lume.

9. Prințesa Beatrice.

Nunta lor a avut loc în 2020. Mireasa a purtat o ținută pe care i-a împrumutat-o ​​bunica ei Elisabeta a II-a. Rochia decorată cu diamante a fost ajustată pentru mireasă.

10. Prințesa Margareta.

Nunta Prințesei Margareta a fost prima nuntă regală televizată. Mireasa s-a abținut de la bijuterii extravagante și a decis să-și pună în valoare silueta cu rochia originală. Aceasta rochie este cunoscuta ca fiind cea mai simplă din istorie, însă Margareta a reușit să îi ofere un șic aparte, servind drept inspirație pentru multe mirese.

11. Meghan Markle.

Meghan a optat pentru un model clasic minimalist, optând pentru o rochie de mireasă simplă, cu detalii mici, dar atrăgătoare. Voalul ei, lung de aproape 5 m, era decorat cu flori și a fost fixat cu o tiara, pe care mireasa a împrumutat-o ​​de la regina Elisabeta.

12. Prințesa Diana.

Rochia pe care a purtat-o ​​Prințesa Diana la nunta ei este fără îndoială una dintre cele mai memorabile. A avut mai multe detalii interesante precum broderie cu paiete, dantelă cu volane și 10.000 de perle.