12 detalii ale locuințelor franceze, care le transformă în niște opere de artă

Stilul de viață al francezilor se asociază cu mai multe lucruri: croissante, Turnul Eiffel și gustul impecabil. Pe lângă aceasta o atenție aparte merită locuințele pariziene, care arată ca niște opere de artă.

Iată ce reguli de design ar trebui să urmăm pentru a ne transforma locuințele în niște bijuterii.

Francezii nu lasă pereții goi, dar pun diferite obiecte de artă pentru a spori senzația de spațiu.

Francezii iubesc obiectele de artă și le includ în locuințele lor. Oglinzile de diferite dimensiuni reflectă spațiul din jur și îl extind vizual. Picturile, adunate într-un singur loc, transformă un perete simplu într-o zonă separată.

Folosesc materiale de calitate. 

Un spațiu mic poate fi amenajat cu succes cu ajutorul unor materiale de calitate precum marmura naturală sau o chiuvetă foarte scumpă.

Evită să pună mobilier în fiecare colț.

Suntem tentați să umplem fiecare colț al locuinței cu mobilier. Dacă vom lăsa mai mult spațiu gol, locuința noastră va părea mai aerisită și chiar și o cameră mică va părea mult mai spațioasă.

Optează pentru mobilier multifuncțional.

O canapea poate servi și drept loc de dormit, iar insula de bucătărie poate servi ca suprafață de gătit sau ca masă.

Înlocuiesc ușile obișnuite cu uși glisante.

Ușile obișnuite au nevoie de spațiu pentru a se deschide. De aceea francezii optează pentru ușile glisante.

Utilizează opțiuni de stocare încorporată.

Una dintre cele mai mari provocări ale garsonierelor este găsirea spațiului de depozitare. Dacă veți acoperi un perete întreg cu un dulap încorporat alb (sau de culoarea pereților din cameră), acesta nu va părea voluminos. Puteți opta și pentru rafturi pe părțile laterale ale patului sau pentru o canapea cu sertare.

Divizează spațiul cu ajutorul culorilor închise.

Apartamentele pariziene au, de obicei, nișe în perete pentru șemineu. Pentru a oferi camerei mai mult stil și pentru a extinde vizual spațiul, acest loc poate fi vopsit într-o nuanță închisă, cum ar fi un verde închis. Când este imposibil să separați camerele cu pereți sau mobilier, nuanțele întunecate vor ajuta la divizarea spațiului.

Cât mai multă lumină. 

Oglinzile, culorile deschise, ferestrele mari, lămpi de diferite tipuri fac minuni pentru a mări spațiul. O opțiune bună sunt nuanțele neutre ale pereților, pe care sunt aranjate oglinzi vizavi de ferestre pentru a reflecta lumina soarelui.

Preferă mesele rotunde sau ovale.

Pe lângă faptul că mesele rotunde sau ovale ocupă mai puțin spațiu, este mult mai mic riscul să ne lovim de ele. Mesele rotunde sunt mai bune și pentru faptul că încap mai multe persoane.

Aleg același tip de pardoseală pentru întreaga locuință.

Acest lucru va oferi continuitate și armonie spațiului.

Decorează ferestrele cu perdele și draperii lungi.

Un alt truc de design pe care îl folosesc francezii datorită căruia ferestrele par mult mai mari.

Folosesc aplice.

Aplicele ocupă mai puțin spațiu decât lămpile de podea și arată mai bine decât candelabrele voluminoase.