12 complexe pe care femeile moderne ar fi trebuit să le arunce demult la gunoi

Fiecare femeie găsește la ea câte ceva ce nu-i place. Ar putea fi unele trăsături fizice, culoarea părului, pielea imperfectă sau forma nasului. Însă recomandarea noastră ar fi să ne mai chinuim cu autocritica și să ne acceptăm așa cum suntem.

Iată care sunt cele 12 complexe de care ar trebui să ne eliberăm.

Aspectul non-standard.

Lumea în secolul 21 se îndepărtează de standarde. Acum este mai important să fii tu însuți și să te accepți. De aceea ar fi bine să luăm exemplul lui Rossi de Palma, Bjork și Tilda Swinton, să renunțăm la stereotipuri și să încercăm să ne simțim minunat.

Este prea târziu pentru a învăța anumite lucruri. 

Mulți oameni cred că este prea târziu să învețe să patineze pentru că au deja 40 de ani. Dar există o mulțime de exemple care ne demonstrează că nu e niciodată prea târziu pentru a începe totul de la zero și pentru a găsi ceva pe plac. De exemplu Cindy Joseph a devenit model după 50 de ani, iar Mary Kay Ash a început o afacere la 45 de ani.

Necăsătorit sau fără copii până la 30 de ani.

Potrivit statisticilor vârsta medie a persoanelor care se căsătoresc a crescut acum semnificativ. Și ne bucură faptul că societatea acceptă treptat acest fapt. De exemplu Halle Berry a născut pentru prima dată la 41 de ani, iar a doua la 47.

Păr roșcat. 

Poate părea surprinzător, dar părul roșcat continuă să fie subiect de glume, mai ales în rândul copiilor. Dacă ați avut astfel de probleme, trebuie să știți că părul roșcat aduce numai bucurie acestei lumi.

Vitiligo.

În cazul vitiligo pielea își pierde pigmentul. Foarte des persoanele cu vitiligo simt presiune psihologică și nesiguranță. Dar lumea se schimbă și tot mai mulți oameni încep să perceapă vitiligo ca pe niște trăsături speciale, unice.

Gospodină imperfectă.

Din cauza ritmurilor frenetice avem tot mai mare nevoie de ajutor în gospodărie. Nu veți fi gospodine rele ori soții nedemne dacă veți delega unele responsabilități membrilor familiei sau veți apela la servicii de specialitate.

Albinism.

Și albinoșii sunt ridiculizați și discriminați. Însă vestea bună este că această frumoasă mutație este treptat acceptată de către societate. Există deja destul de multe persoane în lumea modelingului.

Alunițe.

Alunițele au fost, de-a lungul timpului, blamate sau admirate. De aceea ar fi bine să ne iubim alunițele, care ne fac unice.

Vârsta.

Nu trebuie să uităm că odată cu vârsta acumulăm experiență, cunoștințe și înțelepciune. „Presiunea societății scade și simțim doar că ne merităm ridurile”, a spus Michelle Pfeiffer despre îmbătrânire.

Cicatrici.

Cicatricile sunt niște indici despre o anumită experiență. Nu le permiteți să vă limiteze: purtați hainele pe care le doriți fără a vă jena de ele. Chiar și vedetele care au toate posibilitățile de a-și ascunde cicatricile, nu o fac întotdeauna. De exemplu Catherine Zeta-Jones este mândră de cicatricea ei pe care o are din copilărie. „Nu aș fi aici fără ea”, spune actrița când make-up artiștii încearcă să i-o ascundă.

Heterocromie.

Există mulți oameni în lume care au această caracteristică, iar printre ei se numără mai mulți actori. De aceea nici nu ar trebui să vă faceți griji. Actrița Alice Eve, spre exemplu, are niște ochi extrem de frumoși.

Nașterea prin cezariană.

Stereotipul că aceasta nu este o naștere adevărată dispare, în cele din urmă, din viața noastră și toate femeile care au dat naștere unei noi ființe sunt femei minunate și puternice.