12 filme comedie pentru cei care s-au săturat de filmele cu glume ieftine

Dacă v-ați săturat de comediile proaste apărute în ultimul timp, atunci selecția noastră de azi e special pentru dvs.!

Redacția noastră vă recomandă 12 comedii cu umor inteligent, care îl fac pe spectator nu doar să râdă, ci și să cugete. E o soluție excelentă pentru relaxare și bună dispoziție.

Citește și arde (Burn After Reading, 2008)

Un agent CIA decide să scrie o carte autobiografică și pierde discul cu date secrete în vestiarul sălii de forță. Antrenorul Chad găsește discul și începe să-l șantajeze pe sărmanul agent. O comedie cu un scenariu neașteptat și un umor de calitate.

Cu nașu’ la psihiatru (Analyze This, 1999)

© Village Roadshow Pictures

Paul Vitti este un mafiot influent, un fel de “naș”, care a început brusc să aibă probleme psihologice. Toți gangsterii din subordinea sa sunt uluiți: cum să ajutăm bossul? Dr. Ben Sobel este un psihanalitic experimentat căruia îi revine sarcina grea și primejdioasă de a-l trata pe celebrul mafiot.

Lupta cu zombi (Shaun of the Dead, 2004)

© Big Talk Productions

În viața lui Shaun nimic nu merge bine: are 29 de ani, lucrează ca vânzător într-un magazin de electrocasnice, se ceartă mereu cu vecinii, iar prietena îl părăsește. În plus toată Londra e afectată de o epidemie-zombi. Shaun și prietenul său Ed trebuie să facă tot posibilul pentru a supraviețui și a-i salva pe cei dragi. O comedie cu un umor britanic absurd și o picătură de tragism.

Săruturi și focuri de armă (Kiss Kiss Bang Bang, 2005)

© Warner Bros. Pictures

Harry este un hoț ghinionist care a apăsat întâmplător butonul de alarmă într-un magazin de jucării. Fugind de la fața locului el nimerește la probe de actorie pentru un film detectiv și este invitat la Hollywood. În timp ce se pregătea pentru acest rol, Harry devine implicat în investigația unui omor. O comedie criminală foarte captivantă.

Dragostea costă! (Intolerable Cruelty, 2003)

© Universal Pictures

Catherine Zeta-Jones joacă rolul unei escrocherițe care vrea să-l înșele pe un nou bogătan, dar suferă eșec datorită insistențelor avocatului acestuia (George Clooney). Ea pregătește o răzbunare crudă, iar avocatul între timp începe să o admire din ce în ce mai mult. Un film foarte drăguț cu un umor deosebit.

Bomba zilei (Scoop, 2006)

© Jelly Roll Productions

Chiar și după moarte jurnalistul Joe nu poate uita de serviciul său. Aflându-se în purgatoriu el află o știre senzațională despre un criminal londonez. El reușește să intre în contact cu o studentă fermecătoare de la jurnalism prin care vrea să vestească lumii vestea senzațională.

Bienvenue chez les Ch’tis (2008)

© Canal+ [fr]

Philippe este șeful unui oficiu poștal din sudul Franței și face tot posibilul pentru a fi transferat undeva pe Coasta de Azur. Dar pentru o mică încălcare el este trimis pentru 2 ani în orașul Bergues, aproape de hotarul cu Belgia. Pentru oamenii din sud nordul este o regiune polară locuită de ființe ce vorbesc o limbă ciudată. Dar odată ajuns acolo Philippe cunoaște oameni simpatici și ospitalieri. Un film superb cu un umor franțuzesc de excepție.

Al naibii tratament! (Anger Management, 2003)

© Jack Giarraputo Productions

După o altercație, la bordul unui avion, în care blândul și manieratul Dave Buznik își iese din fire, acesta este “condamnat” la un tratament la psihiatru. Dar se pare că nici psihiatrul nu este foarte sănătos. Cum să înveți să-ți stăpânești furia sub îndrumarea unui nebun?

Sideways (2004)

© Fox Searchlight Pictures

Miles este un scriitor ratat care lucrează ca profesor de literatură la școală. Într-o zi el merge într-o excursie prin vinăriile din California cu prietenul său Jack. Această călătorie le va deschide ochii asupra multor lucruri și s-ar putea să le schimbe viața pentru totdeauna.

Blestemul Scorpionului de Jad (The Curse of the Jade Scorpion, 2001)

© Perido Productions

Briggs este un detectiv pentru depistarea fraudelor în domeniul asigurărilor. El nu o suportă pe șefa sa, dar după o petrecere în clubul “Scorpionul de Jad”, unde s-a făcut un experiment hipnotic, se îndrăgostește de ea. Totul se dovedește a fi o mare fraudă, căci hipnotistul își folosește forța pentru a fura banii bogătanilor.

Șapte psihopați și un câine (Seven Psychopaths, 2012)

© Film4

Personajul lui Colin Farrel este un scriitor rămas fără inspirație. El încearcă să creeze un scenariu captivant, dar viața îi oferă atâtea surprize încât nici nu mai e nevoie să născocești ceva. Scriitorul este implicat în furtul câinelui unui gangster local. O comedie dură și amuzantă, care spre sfârșit se dovedește a fi o pildă filosofică.

American Ultra: Agent descoperit (American Ultra, 2015)

© Merced Media Partners

Mike lucrează într-un supermarket, este un fan al benzilor desenate și fumează lucruri interzise. Dar într-o zi se descoperă că Mike e un super-agent cu o pregătire specială și un intelect excelent. El devine ținta nr. 1 al rău-făcătorilor.