12 tunsori perfecte pentru părul scurt și fața plinuță.

Tunsorile scurte de regulă sunt cele mai recomandate pentru femeile plinuțe. Aceste modele le completează imaginea și le arată mai slabe. Este important doar să alegeți forma potrivită a tunsorii, având în vedere tipul feței și alte detalii importante.

Coafura perfectă pentru femeile cu fața plinuță trebuie să corespundă câtorva criterii importante:

– Corectează ovalul feței;

– Vizual alungesc silueta;

– Cea mai voluminoasă parte a coafurii nu trebuie să coincidă cu aceeași parte a feței;

– Este preferabil ca volumul să fie făcut în zona cefei – astfel veți crea proporții ideale;

– Cărarea dreaptă și tâmplele deschise – sunt interzise! Ele creează efectul unui cap mic așezat pe un corp mare;

– Lungimea perfectă a părului – între bărbie și linia umărului;

– Renunțați la tunsorile foarte scurte, care crează o disproporție.

Modele de tunsori pentru fața plinuță

Tunsorile pentru fața plinuță trebuie să fie alese în funcție de forma lor. În mod ideal, aceasta trebuie să fie o tunsoare cascadă sau o tunsoare executată în tehnica gradient cu breton oblic alungit. Acest model se va potrivi oricărui tip de față.

Ce ține de alte tunsori, vom vorbi despre ele mai detailat.

Fața plinuță în formă de pară

1.

2.

3.

Femeilor cu fața în formă de pară le recomandăm să aleagă tunsoarea Bob. Dar trebuie să o modificați – bretonul lung, cărarea oblică și lungimea până la bărbie vă vor face foarte frumoase. Părul pentru această tunsoare trebuie să fie perfect drept. Buclele sau părul ușor ondulat vor da un volum suplimentar feței plinuțe.

De asemenea, vi se potrivește Carre rotunjit cu vârfurile ascuțite. În timpul aranjării, părul poate fi pieptănat în spate pentru a crea o tunsoare retro.

Față plinuță triunghiulară

4.

5.

6.

Fruntea îngustă și bărbia mare – așa arată o față triunghiulară clasică. Puteți alege pentru această formă a feței tunsoarea Bob, dar într-o altă variantă. Tăiați bretonul oblic, alungiți șuvițele laterale, părul în zona cefei trebuie scurtat.

Față plinuță ovală

7.

Pentru acest tip al feței, cea mai bună alegere este tunsoarea paj cu vârfurile întoarse și conturul neuniform.

Față plinuță rotundă

Femeilor cu fața rotundă le este cel mai greu să găsească modelul perfect al tunsorii. În acest caz trebuie să optați pentru tunsorile ușoare, stratificate, cu șuvițele laterale alungite și un volum suplimentar în zona cefei.

Trebuie sau nu să purtați breton?

Nu doar este posibil să purtați, dar trebuie să purtați breton! Fiind o completare importantă a tunsorii, bretonul este creat pentru a ascunde contrastul dintre jumătatea superioară și cea inferioară a feței. Femeile cu fața plinuță nu trebuie să poarte bretonul drept care ajunge până la nivelul ochilor. De asemenea, bretonul nu trebuie să fie neted – faceți un breton în scări sau ondulați bretonul. Acest truc va echilibra silueta și va slăbi vizual fața!