12 cele mai frumoase și nepretențioase plante de interior care ne vor face locuința mai primitoare

Plantele de interior sunt cea mai simplă metodă de a obține confort în locuințele noastre. Un alt avantaj al acestora că purifică aerul.

Dar, din păcate, nu prea avem timp să le îngrijim în fiecare zi. Există însă o soluție: să alegem plante nepretențioase și frumoase care ne vor înfrumuseța locuința fără prea mut efort.

Clivia.

Această plantă este nepretențioasă, unicul lucru de care trebuie să țineți cont este să nu mișcați ghiveciul. Clivia tolerează bine lumină difuză sau penumbra. Se recomandă să fie udată o dată la 15 zile în timpul iernii și o dată la 5-7 zile în sezonul cald. Înflorește de 2 ori pe an.

Lithops și suculente.

Aceste plante stochează apa, de aceea tolerează perfect seceta și căldura de până la 50°C. Iarna au nevoie de îngrijire minimă.

Au nevoie de o iluminare bună și de o temperatură care nu depășește 12°C. Se recomandă să fie udate din primăvară până în toamnă la fiecare 15 zile.

Crasulă.

Această plantă se îngrijește foarte ușor și, pe lângă aceasta, se înmulțește foarte repede: o singură frunză căzută accidental se poate transforma într-un copac frumos.

Codiaeum.

Această plantă de interior a reușit deja să fie apreciată de mulți iubitori de plante. Frunzele sale frumoase împodobesc orice încăpere. Poate ajunge până la 70 cm înălțime și este destul de nepretențioasă.

Bromelia.

Bromeliile sunt ideale nu doar pentru locuințe, dar și pentru birou. Sunt rezistente, nu necesită transplantări dese și nu au neapărat nevoie de fertilizare.

Alocasia.

Adevărata regină a tropicelor, capabilă să ne impresioneze prin culorile frunzelor sale. Această plantă spectaculoasă cucerește cu încredere inimile iubitorilor de flori datorită frumuseții sale și a faptului că nu este pretențioasă.

Fittonia.

Principalele necesități ale Fittoniei sunt stropirea periodică și udarea abundentă vara. Planta are mai multe specii cu frunze de diferite culori. O compoziție de mai multe plante de Fittonia în același ghiveci arată extraordinar.

Pomul de aur.

Această plantă preferă umbra și să fie udată cu moderație, tolerează ușor schimbările bruște ale temperaturii. Poate ajunge până la 1,5 m înălțime și ne va încânta cu frumusețea sa mai mult de un deceniu.

Epiphyllum.

Această plantă iubește să fie udată cu moderație și, pe lângă aceasta, ar trebui să o stropiți regulat.

Hoya.

Hoya este îndrăgită de multe persoane datorită faptului că este nepretențioasă și pentru aspectul florilor sale. Florile apar pe pedunculii vechi, de aceea nu trebuie să-i tăiați. Preferă să aibă un loc cald și luminos.

Saintpaulia.

Preferă locurile bine luminate, dar fără lumina directă a soarelui (18–24 ° С). Saintpaulia trebuie așezată astfel încât să nu atingă geamul. Se va uda cu apă caldă atunci când observați că solul este uscat.

Monstera.

Este o plantă perfectă pentru încăperile mari, poate ajunge și până la 5 m. Nu este o floare capricioasă, dar are nevoie de un loc luminos și de pulverizare periodică.