12 cazuri unice când oamenii au descoperit obiecte neînsemnate, care de fapt sunt de o valoare inestimabilă

Obiectele găsite întâmplător pot să aducă o mare bogăție. Iată 12 cazuri când oamenii au descoperit obiecte neînsemnate, care de fapt sunt de o valoare inestimabilă:

1. Ancora unui pescar filipinez a capturat o perlă imensă în valoare de 100 de milioane de dolari.

Pescarul s-a scufundat pentru a elibera ancora și a văzut că aceasta s-a prins de o perlă de 34 de kilograme! Bărbatul nu știa cât de mult valora perla găsită, și a păstrat-o timp de 10 ani în locuința sa, sub pat, pentru a-i aduce noroc.

Mai târziu, acest obiect uriaș a fost recunoscut ca fiind cea mai mare perlă naturală din lume!

2. În 2015, doi bărbați au găsit mai multe automobile de colecție abandonate într-un hambar din Franța.

Costul lor total este de 18 milioane de dolari! Autoturismele aparțineau unui om pe nume Roger Baillon, care, aparent, pur și simplu a uitat de ele.

3. În 1970, o femeie a cumpărat o farfurie din ceramică cu 100 de dolari, și mai târziu a aflat că a fost creată chiar de către Pablo Picasso.

După câteva, femeia a participat la emisiunea televizată Antiques Roadshow, unde a aflat că de fapt acest obiect aparține atelierului „Madura” și a fost creat de Pablo Picasso în anul 1955. Valoarea farfuriei nu este de 100 de dolari, dar de 10 mii de dolari!

4. În fotografie este Jesse James la vârstă de 14 ani. Fotografia a costat 10 dolari (dar de fapt costă 2 milioane de dolari).

În 2017, Justin Whiting a cumpărat cu 10 dolari o fotografie, care, după părerea lui, îl înfățișează pe Jesse James − legendarul criminal american (există chiar și un film despre el, în rolul principal este Brad Pitt). Tânărul a dus fotografia unui expert care a confirmat că acesta este într-adevăr James la vârsta de 14 ani. Potrivit experților, această fotografie valorează peste 2 milioane de dolari.

5. În anii ’80, o femeie a cumpărat cu 13 dolari un inel, iar 30 de ani mai târziu a aflat că el valorează 800 de mii de dolari!

În 1980 o britanică a cumpărat un inel de la târgul de vechituri cu doar 13 dolari. L-a purtat zilnic, dar, în 2017, femeie care a dorit să-și păstreze anonimatul, a aflat că piatra din inel nu era din sticlă, ci era una diamant de 26 de carate! A fost foarte surprinsă!

Inițial, inelul costa aproximativ 400.000 de dolari, dar la licitație a fost vândut cu 847.667 de dolari.

6. O femeie din Chicago a cumpărat o geantă cu praf lunar, în valoare de 1,8 milioane de dolari.

În 2016, NASA a vândut accidental un sac cu praf lunar prelevat de astronautul Neil Armstrong în timpul misiunii Apollo 11 și Buzz Aldrin. Femeia care a intrat în posesia lui este Nancy Carlson, care l-a cumpărat cu doar 995 dolari.

Un an mai târziu, ea a vândut geanta cu 1,8 milioane de dolari.

7. Un angajat al unui centru comercial a găsit adidașii lui Michael Jordan.

Un angajat al centrului comercial Capitol Court Mall din Milwaukee, Larry Ave a găsit adidași cu semnătura jucătorului de baschet. Bărbatul a recunoscut-o pentru că el însuși era un mare fan al baschetului.

Larry va vinde adidașii la licitație. Conform estimărilor preliminare ale experților, vânzarea lor îi poate aduce bărbatului 20 de mii de dolari.

8. Un britanic a cumpărat cu doar 1 dolar un desen de-a lui Andy Warhol într-un “garage sale” din Las Vegas.

Andy Fields, un om de afaceri din Anglia, a cumpărat 5 desene cu doar 5 dolari dintr-un “garage sale” din Las Vegas. Unul dintre ele s-a dovedit a fi desenul lui Andy Warhol. Fields a observat semnătura lui Andy Warhol.

Lucrarea este evaluată cu aproximativ 2 milioane de dolari.

9. Prima copie a Declarației de Independență a SUA cumpărată cu 4 dolari.

În 1989, un bărbat a cumpărat un tablou cu 4 dolari de la un târg de antichități. În spatele tabloului a descoperit însă o copie originală a Declarației de Independență − unul dintre cele mai importante documente istorice ale SUA. Au fost tipărite doar 500 exemplare.

În 1991 bărbatul a vândut copia la o licitație pentru suma de 2,42 milioane de dolari. 4 dolari -> 2,42 milioane de dolari.

10. Un bărbat a cumpărat cu 2 dolari o fotografie care valorează 5 milioane de dolari.

În 2010, Randy Giharro a cumpărat o fotografie cu 2 dolari dintr-un târg de vechituri din California. S-a dovedit a fi una dintre cele două fotografii ale celebrului criminal american Billy Kidd, iar valoarea acesteia este de 5 milioane de dolari.

Fotografia din 1878 îl înfățișează pe Billy și pe mulți membri din banda lui.

11. Un britanic a găsit într-o mașină un sos McDonald’s vechi de 20 de ani și l-a vândut cu 14,7 mii de dolari.

În 2017, un locuitor din Ipswich a găsit într-o mașină veche sosul Szechuan, și a găsit și un cumpărător pentru el.

Cumpărătorul a fost un colecționar necunoscut. Sosul s-a bucurat de popularitate după lansarea unuia dintre episoadele desenului animat “Rick and Morty”, în care personajul principal era obsedat de sosul Szechuan de la McDonald’s.

12. Timp de 30 de ani un bărbat a folosit pe post de opritor de uşă o piatră și apoi a aflat că era un meteorit adevărat.

Valoarea pietrei este de 100 de mii de dolari!