12 articole vestimentare controversate care le dezavantajează chiar și pe femeile suple

Există articole vestimentare care pot adăuga câteva kilograme chiar și unei femei zvelte. Chiar și pantofii cu toc înalt, o bluză albă sau o fustă lungă ne-ar putea juca festa.

Următoarele articole vestimentare și accesorii trebuie purtate cu mare grijă.

1. Lucruri strălucitoare.

Hainele strălucitoare sunt cu siguranță atrăgătoare, dar adaugă volum siluetei deoarece captează lumina. De aceea ar fi mai bine să vă limitați la accesorii strălucitoare.

2. Choker.

Acest accesoriu atrăgător nu numai că atrage atenția asupra zonei gâtului, dar și îl scurtează vizual. Pentru a părea mai suplă și mai înaltă ar fi bine să descoperiți zona gâtului și a decolteului. Purtarea unui top sau rochie cu decolteu în formă de V și completarea acestuia cu un lănțișor lung cu pandantiv vă va ajuta să obțineți rezultatul dorit.

3. Pantofi care au curelușă de culoare închisă în zona gleznei. 

De obicei purtăm tocuri pentru a ne alungi vizual picioarele și pentru a părea mai înalte și mai suple. Însă, cu aceste modele de pantofi, nu vom obține  efectul dorit deoarece scrutează vizual picioarele.

4. Fusta midi „pufoasă”.

Deși există impresia că aceste fuste ajută să ascundem centimetrii din zona coapselor, femeile minione ar trebui să le evite, deoarece adaugă volum.

5. Pantofi masivi.

Pantofii cu toc gros și platformă înaltă vor face ca gambele să pară masive, în timp ce modelele cu vârful ascuțit vor face imaginea mai armonioasă.

6. Blugi skinny și blugi largi.

Contrar aparențelor blugii skinny nu întotdeauna ne fac picioarele mai subțiri. Există o mare probabilitate să ne sublinieze doar zonele cu probleme. În același timp nici blugii largi s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune, deoarece adaugă volum. De aceea stiliștii ne recomandă să optăm pentru blugii cu o siluetă dreaptă sau conică.

7. Accesorii mici.

Atenție la accesoriile mici deoarece ne-ar putea arăta mai voluminoase decât suntem în realitate. De aceea ar fi mai bine să alegeți accesorii de dimensiuni medii sau mari. Același lucru este valabil și pentru curele, bijuterii, ceasuri etc.

8. Curea lată contrastantă.

Curelele sunt pentru a ne sublinia silueta zveltă. Cu toate acestea, curelele late și contrastante ar putea adăuga volum taliei precum și să „tăie” vizual silueta. Nu înseamnă că ar trebui să renunțăm complet la acest accesoriu, dar este mai bine să optați pentru o curea de lățime medie care se va încadra armonios în paleta de culori a ținutei.

9. Pantaloni cu imprimeu.

Pantalonii cu imprimeu adaugă, de obicei, centimetri . Excepție fac doar dungile subțiri verticale.

10. Fusta până la glezne.

La prima vedere poate părea că acest model va întinde vizual silueta și o va face mai zveltă, dar nu este chiar așa. În multe cazuri fusta sau rochia până la glezne poate face ca partea inferioară a corpului să pară mai lată. Prin urmare, stiliștii ne recomandă să le evităm și să optăm pentru fuste până la genunchi.

11. Pulover supradimensionat.

Aceste modele li se potrivesc doar femeilor suple. De ce ar trebui să vă ascundeți silueta sub o piesă supradimensionată când puteți alege un pulover care să se potrivească siluetei Dumneavoastră?

12. Tricotaje mulate.

Contrar așteptărilor aceste piese vestimentare nu vă vor arăta mai suple, ci vor scoate în evidență orice imperfecțiune a siluetei.