12 antagoniști din filme pe care telespectatorii îi apreciază mai mult decât pe protagoniști

Protagoniștii din filme ne învață lucruri bune, au idealuri și reușesc să aibă mereu un comportament corect. Dar sunt și antagoniști care reușesc să ne cucerească prin charisma și ingeniozitatea lor. Sunt, de obicei, personaje cu mai multe fațete, cu un caracter complex și contradictoriu.

Thranduil – Legolas.

Nobilul Legolas este fiul lui Thranduil (unii fani au observat că Thranduil, în interpretarea lui Lee Pace, are și calități demne de apreciat, precum vitejia și inteligența.

Severus Snape – Dumbledore.

Dumbledore, chiar dacă este protagonist, nu a reușit să cucerească inimile tuturor fanilor, în schimb Severus Snape are o armată impresionantă de fani, fiind considerat, pe bună dreptate, unul dintre cele mai controversate și complexe personaje din seria „Harry Potter”.

Jason Dixon – Bill Willoughby.

Deși nu este cel mai plăcut personaj (deși pentru interpretarea sa Sam Rockwell a fost nominalizat la Oscar la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”) deoarece este crud și grosolan, este dispus să-și schimbe și revizui valorile, schimbându-se pe parcurs.

Venom – Eddie Brock.

Venom este un simbiot extraterestru lipicios, care are colți mari, însă aspectul său nu l-a împiedicat să devină un favorit al publicului datorită charismei și a simțului umorului.

Cruella – Estella.

„Cruella” este un film fascinant conceput pentru a dezvălui caracterul antagonistei dintr-o parte complet diferită: Estella Miller este un copil neobișnuit de talentat, interesat de modă, dar cu înclinații destul de crude, motiv pentru care primește porecla de Cruella, caracterul eroinei fiind împărțit în „bine” și „rău”.

Bonnie și Clyde – polițiștii.

Bonnie și Clyde sunt prezentați ca niște hoți misterioși și nespus de ingenioși, a căror identitate rămâne ascunsă telespectatorilor pentru o lungă perioadă, ceea ce-i face interesanți, în timp ce rangerii, deși luptă pentru o cauză justă, riscându-și viața, sunt departe de a fi la fel de interesanți.

Miranda Priestley – Andy.

Miranda Priestley este un anti-erou grozav din lumea modei,  privirea sa disprețuitoare le dă fiori tuturor, iar jocul fascinant al lui Meryl Streep a făcut posibilă întruchiparea unui personaj inteligent, dur și critic care atrage și respinge în același timp.

Hannibal Lecter – Clarissa.

Cine ar fi crezut că un criminal ar fi putut fi apreciat de public? Ppropo, Institutul American de Film l-a numit pe Hannibal Lecter ticălosul numărul unu al filmelor din toate timpurile.

Draco Malfoy – Harry Potter.

Harry Potter, desigur, este numărul unu întotdeauna și în toate, inclusiv în ceea ce privește recunoașterea publicului, dar nu uitați de uimitorul antagonist care a cucerit milioane de fani din întreaga lume doar cu privirea sa; personajul lui Tom Felton se dezvoltă și se schimbă radical.

Jaime Lannister – Jon Snow.

Jaime Lannister, interpretat cu brio de Nikolai Coster-Waldau, a făcut multe lucruri oribile, dar este apreciat pentru idealurile și principiile sale, ceea ce nu se poate spune despre protagonistul Jon Snow, care și-a trădat regina Daenerys.

Regina Ravenna – Albă ca Zăpada.

Inegalabila Charlize Theron este, în acest rol, înspăimântătoare și nespus de frumoasă în același timp (chiar decât tânăra și frumoasa Albă ca Zăpada); ca și în cazul multor alți antagoniști, admirăm prudența, viclenia și gândirea strategică, fără de care este pur și simplu imposibil să rămâi la putere.

Loki – Thor.

În ciuda faptului că personajul principal al filmului cu același nume este Thor, fratele său ciudat, viclean, Loki, cunoscut și ca zeul înșelăciunii, a devenit unul dintre cele mai îndrăgite personaje deoarece pare mai inteligent și mai viclean decât Thor.