11 vedete care nu sunt doar frumoase, ci și extrem de inteligente

Unele dintre femeile celebre de la Hollywood uimesc nu numai prin talentul lor incontestabil, ci și cu abilități intelectuale remarcabile. Unele dintre ele vorbesc mai multe limbi, altele au absolvit cu brio universitatea ori îmbină cu succes cariera cu proiecte sociale de anvergură.

Aceste vedete au spart toate tiparele prin inteligența lor.

1. Meryl Streep.

Meryl Streep, ale cărei premii pot fi listate la nesfârșit, este capabilă să facă față oricărui rol. Mulți critici o consideră cea mai mare actriță modernă. Dar, pe lângă toate acestea, actrița are un IQ de 143.

2. Rachel Weisz.

Frumusețea și talentul lui Rachel Weisz sunt destul de evidente, la fel ca inteligența ei. Actrița a absolvit Universitatea din Cambridge cu o diplomă în Literatura Engleză. În timpul studiilor a devenit membru fondator al companiei de teatru studențesc „Cambridge Talking Tongues”. Actrița are o carieră de invidiat și, pe lângă limba maternă engleză, vorbește 3 limbi străine.

3. Alisha Keys.

Alicia Keys este o cântăreață și compozitoare populară de R&B și unul dintre cei mai proeminenți intelectuali de la Hollywood, IQ -ul ei fiind 154.

4. Jennifer Connelly.

Talentata Jennifer Connelly a studiat la universitățile Yale și Stanford, care sunt membre ale prestigioasei Ivy League. Pe lângă faptul că are o carieră de succes, Jennifer este și ambasadoarea Amnesty International pentru educația pentru drepturile omului.

5. Sigourney Weaver.

Sigourney Weaver are o carieră cinematografică impresionantă, dar acest lucru nu a împiedicat-o pe actriță să obțină o diplomă de Master în Arte Frumoase de la Universitatea Yale.

6. Shakira.

Shakira este o persoană foarte versatilă, familiarizată cu diferite culturi, iar IQ-ul ei este de 140 de puncte. Toate aceste calități o ajută în cariera sa, iar cele 6 limbi pe care le vorbește îi permit să atragă publicul.

7. Salma Hayek.

Dislexia nu a împiedicat-o pe Salma Hayek să devină actriță și producător, iar IQ-ul ei este de aproximativ 144 de puncte. Potrivit revistei Forbes, ea este una dintre cele mai bogate femei de afaceri din lume. În plus, ea vorbește 5 limbi. Frumusețea, talentul și inteligența ei sunt dincolo de orice îndoială. Salma este cunoscută și ca o activistă care apără drepturile femeilor.

8. Gina Rodriguez.

Actrița născută în Puerto Rico a dansat salsa până când a fost acceptată în compania de teatru a Universității Columbia. A studiat la Tisch School of the Arts de la Universitatea din New York. A făcut practica timp de 4 ani la Atlantic Theatre Company și Experimental Theatre Wing și, în cele din urmă, a primit o diplomă de licență în arte plastice.

9. Natalie Portman.

Cariera de actorie a lui Natalie Portman a început la o vârstă foarte fragedă, dar părinții actriței au înțeles că este important să aibă studii. Acum are o diplomă de licență în psihologie de la Universitatea Harvard și își continuă studiile la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Natalie a publicat de două ori în reviste științifice, a fost asistent de cercetare la Harvard și vorbește fluent 5 limbi. IQ-ul actriței este de 140.

10. Kate Beckinsale.

Frumoasa și talentata actriță britanică a studiat la Departamentul de Literatură de la Universitatea Oxford. IQ-ul ei este de 152 . IQ-ul unei persoane obișnuite este de 85-115 puncte, așa că actrița se află în top 1% dintre cei mai deștepți oameni de pe Planetă. Ea vorbește mai multe limbi străine, inclusiv franceza și germana.

11. Emma Watson.

Rolul unei eleve excelente a lui Hermione Granger i-a revenit Emmei nu întâmplător. IQ-ul ei este de 138 de puncte. Copilăria și tinerețea ei au fost petrecute pe platourile de filmare ale filmelor „Harry Potter”. Emma Watson a absolvit liceul și, după ce a luat o pauză din carieră timp de 1 an, s-a înscris la Brown University unde a obținut diplomă în literatură engleză.