11 vedete care au legături de rudenie despre care nu am bănuit

ADN-ul ne poate spune multe despre strămoșii noștri îndepărtați.

Am descoperit 11 vedete ale căror familii au avut mai multe persoane distinse.

Robert Pattinson și Vlad Țepeș.

Potrivit geneticienilor printre strămoșii îndepărtați ai actorului se numără și prințul Transilvaniei, Vlad Țepeș. „A fost un efort dificil, dar fragmentele descoperite au constituit o completare pentru saga”, afirmă Anastasia Tyler, genealog la Ancestry.com.

Starul de la Hollywood și Vlad Țepeș sunt legați prin familia regală britanică. Pattinson s-a dovedit a fi o rudă îndepărtată a prinților William și Harry, care, la rândul lor, au legături de rudenie cu Vlad Țepeș.

Ozzy Osbourne și Nicolae al II-lea al Rusiei.

În genele lui Ozzy Osbourne cercetătorii au descoperit ceva de neimaginat. Unul dintre strămoșii săi a fost un Neanderthal, celălalt a fost un roman antic, care probabil a scăpat în mod miraculos în timpul erupției Vezuviului, care a distrus Pompeiul antic, iar al treilea a fost țarul rus Nicolae al II-lea. Muzicianul este sigur că genele bune îi permit să se simtă bine, în ciuda stilului său de viață care nu este cel mai liniștit.

Benedict Cumberbatch și Arthur Conan Doyle.

Actorul, care a interpretat cu brio rolul lui Sherlock Holmes, s-a dovedit a fi rudă cu Arthur Conan Doyle. Geneticienii au stabilit că actorul și scriitorul erau veri de gradul al șaisprezecelea. Strămoșul lor comun a fost Ioan de Gaunt, Duce de Lancaster, al patrulea fiu al regelui Edward al III-lea și tatăl lui Henric al IV-lea.

Rafe Fiennes și regele Iacob al II-lea al Scoției.

Actorul care l-a jucat pe Voldemort în saga Harry Potter s-a dovedit a fi văr de gradul 8 al Prințului Charles. Atât Ralph Fiennes, cât și Alteța Sa sunt descendenți ai Regelui James al II-lea al Scoției, care a domnit între 1437 și 1460.

Anna Chancellor și Jane Austen.

În 2003 Anna Chancellor a interpretat rolul aristocratei arogante în „Ce-și dorește o fată”. În viața reală actrița are origini foarte interesante: stră-stră-stră-străbunica ei a fost scriitoarea Jane Austen precum și John Churchill, primul duce de Marlborough. Dar, spre deosebire de personajul său arogant, Anna nu se laudă cu originea ei preferând să fie apreciată pentru munca sa, nu pentru strămoșii celebri.

Helena Bonham Carter și Violet Bonham Carter.

Helena Bonham Carter este vară de gradul doi a Anneo Chancellor și nepoata lui Violet Bonham Carter – până la căsătorie baronesa Asquith – o feministă, activistă, prietenă bună a lui Winston Churchill.

Johnny Depp și Regina Elisabeta a II-a.

Genealogiștii presupun că Johnny Depp ar putea fi rudă cu familia regală britanică și anume văr de gradul 20 al Elisabetei a II-a. Potrivit cercetătorului Nick Barratt Depp și Majestatea Sa ar putea avea un strămoș comun care a trăit acum mai bine de 500 de ani.

Paris Hilton și Marilyn Monroe.

Rezultatul unui test ADN a arătat că vedeta este rudă cu Marilyn Monroe și cu Regina Elisabeta a II-a.

Tilda Swinton și Robert Bruce.

Cercetătorii din Edinburgh au descoperit că actrița premiată cu Oscar este o descendentă a regelui scoțian Robert Bruce, care a eliberat țara de britanici. Celebrul film „Braveheart” cu Mel Gibson în rol principal redă aceste evenimente. Domnitorul legendar a fost strămoșul Tildei.

Katharine Hepburn și Alienora din Aquitania.

Katharine Hepburn a jucat rolul Reginei Alienore a Aquitainei în filmul „Leul în iarnă”. Este curios faptul că actrița este strănepoata îndepărtată a legendarei mame a lui Richard Inimă de Leu.

Harry Lloyd și Charles Dickens.

Starul din „Game of Thrones” s-a dovedit a fi stră-strănepotul matern al scriitorului Charles Dickens.