11 trucuri testate pentru persoanele care poartă ochelari

Dacă purtați ochelari, vă sunt, cu siguranță, familiare unele dificultăți.

Trebuie, în primul rând, să găsim un etui comod, după care va trebui să găsim metode care vor  împiedica aburirea lentilelor etc.

Echipa noastră a selectat câteva sfaturi care vă vor face viața mai ușoară.

Cum să găsiți ochelari în întuneric.

Desenați o fâșie subțire de vopsea cu fosfor pe etui și-i veți găsi mult mai ușor.

Curățarea lentilelor.

Șervețelele din microfibră sunt cele mai potrivite pentru a șterge lentilele ochelarilor. Acest material nu zgârie suprafața lentilei și nu permite acumularea murdăriei. Nu ștergeți, în niciun caz, lentilele cu un tricou sau cu mâneca de la cămașă deoarece le veți zgâria.

Cum puteți înlocui ochelarii.

În cazuri de urgență, atunci când ochelarii nu sunt la îndemână, puteți utiliza un smartphone pentru a vedea mai clar detaliile.

Spălarea lentilelor.

Detergentul pentru vase este ideal pentru curățarea lentilelor! Nu folosiți produse de curățat care conțin alcool, oțet, amoniac sau înălbitor deoarece aceste substanțe distrug suprafața lentilelor.

Pentru a preveni aburirea lentilelor.

Una dintre problemele principale ale persoanelor care poartă ochelari este aburirea lentilelor. Pentru a împiedica acest lucru, prelucrați lentilele cu săpun lichid sau solid.

Nu confundați ochelarii cu cercul pentru păr.

Nu folosiți ochelari ca cerc sau bentiță pentru păr deoarece se va deforma rama și vor cădea de pe ochi. Este mai bine să-i scoateți atunci când nu-i folosiți.

Cum se repară rapid.

Dacă ați pierdut vreun șurub, puteți folosi o scobitoare ca soluție temporară: introduceți scobitoarea în locului șurubului pierdut și rupeți partea de care nu aveți nevoie.

Brațele prea largi sau prea înguste.

Dacă ochelarii alunecă, țineți părțile rotunjite ale brațelor sub apă fierbinte timp de câteva minute, până când plasticul se va înmuia puțin. Îndoiți ușor capetele astfel încât să vi se potrivească perfect.

Dacă vă strâng ochelarii, țineți puțin brațele acestora sub apă caldă și încercați apoi să le îndoiți pentru a reduce presiunea.

Pernuțele pentru nas.

Pentru a regla pernuțele, așezați ochelarii pe o suprafață plană pentru a vedea care este poziția acestora.

Forma cadrului.

Dacă aveți ochii depărtați, alegeți rame cu puntea nazală groasă, acest lucru atrage atenția asupra feței, iar ochii vor părea mai apropiați.

Dacă aveți ochi prea apropiați, alegeți un cadru cu detalii decorative în partea exterioară.

Sfat pentru automobiliști.

Nu lăsați ochelarii cu lentile de plastic pe panoul de bord în lumina directă a soarelui deoarece se vor deforma. Cel mai bine este să păstrați ochelarii într-un compartiment special din torpedou.