11 trucuri secrete pe care le folosesc italiencele pentru a-i impresiona pe cei din jur

Când cuvintele „stil” și „Italia” se întâlnesc în aceeași frază ne amintim imediat de casele de modă Prada, Dolce & Gabbana, Armani.

De multe ori designerii se inspiră din stilul italiencelor, care au simțul stilului.

Vă propunem în continuare să aflăm care sunt secretele italiencelor și ce am putea împrumuta de la ele pentru a arăta impecabil.

Poartă ținute extravagante și de calitate.

Italiencele preferă îmbrăcămintea extravagantă și cu multe detalii, precum fundele sau volanele.

Ele se bazează pe conceptul de „bella figura” (impresie bună) chiar și atunci când merg să bea o cafea cu prietenii. Chiar dacă aleg ținute formate din blugi și tricouri simple, reușesc să arate grațios.

Poartă cizme vara. 

Italiencele aleg să poarte cizme și botine chiar și vara, în timp ce flip-flop le poartă doar pe plajă. Este puțin probabil să aleagă pantofi din piele artificială, mai degrabă vor purta o pereche de adidași simpli.

Nu se laudă cu mărcile.

Fashionistele din Italia nu poartă haine cu logouri, doar unele detalii subtile vor trăda costul unei haine scumpe. Aceasta va fi realizată dintr-o țesătură de calitate și se va aranja perfect.

Excepțiile vor face gențile și ochelarii care pot avea logo-uri de marcă, dar nu vor fi prea evidente.

Femeile care își etalează averea sunt numite cu dispreț „tamarra”, un antonim al eleganței și al stilului. Acestea se disting nu numai prin dragostea lor pentru logo-uri, ci și prin tocuri înalte, haine prea mulate sau decoltate.

Nu poartă agrafe.

Majoritatea italiencelor au părul frumos și mătăsos. Poate de aceea preferă să nu folosească agrafe sau benzi elastice. Singurul accesoriu pe care îl poartă pe cap sunt ochelarii de soare.

Preferă uleiul de măsline în locul produselor cosmetice disponibile în comerț.

Italiencelor le place să folosească ingrediente naturale și au o stimă aparte pentru uleiul de măsline pe care îl folosesc pentru îngrijirea părului. Pe lângă aceasta folosesc căpșuni, lămâie și alte ingrediente naturale.

Se concentrează pe un singur detaliu.

Atunci când își creează o ținută, femeile italiene aleg un singur accent: o fustă extravagantă, un cercel, un sacou original sau un colier.

Preferă lenjeria neagră.

Italiencele consideră că lenjeria de înaltă calitate este foarte importantă, care să se aranjeze perfect și să nu se observe pe sub haine. De aceea aleg deseori lenjeria neagră, această culoare fiind predominantă în garderoba lor.

Lenjeria trebuie să fie realizată din țesături de înaltă calitate, dantela sau mătase, dar în viața de zi cu zi se pot limita la cea de bumbac.

Își scot în evidență frumusețea corpului.

Italiencele sunt atente la proporții: dacă au talia subțire, și-o scot în evidență, dacă au picioare lungi și frumoase, le vor arăta neapărat. De aceea foarte rar putem vedea vreo italiancă într-un pulover supradimensionat, blugi skinny și balerini, această ținută nu corespunde ideii lor de frumusețe.

Preferă machiajul natural.

În această privință italiencele ocupă o poziție de mijloc. Nu își permit să iasă din casă fără machiaj natural, care este la fel de necesar ca manichiura și pedichiura.

Poartă hainele până se învechesc.

Deoarece aleg lucruri de calitate, le poartă până își pierd culoarea inițială, dar au grijă ca acestea să nu fie întinse.

Apropo, italiencele iubesc lucrurile cu istorie.

Îi îmbracă cu stil pe copii.

Stilul se transmite din generație în generație. Încă de la o vârstă fragedă mamele îi învață pe bebeluși să se îmbrace frumos. Italiencele consideră că cei mici fac parte din imaginea lor, de aceea îi îmbracă cu mare grijă. În opinia lor hainele copilului reprezintă întreaga familie.