11 trucuri pentru a scăpa de blana animalelor, datorită cărora nimeni nu va înțelege că patrupedul dvs este ”capul” casei! 

Deci, pe lângă dragostea și bucuria oferită de pisici, ele ne mai adaugă și tone de blană, care rămâne pe podea, prin colțurile camerelor și clar că se lipește de haine. Mai mult, prietenii noștri patrupezi, bogați în blană, sunt renumiți pentru capacitatea lor de a sări ca fulgerul peste haina în care urma să mergeți cu niște treburi personale, care a fost lăsată nesupravegheată doar pe un minut.

Noi am găsit trucuri pe care internauții le folosesc pentru a scăpa de blana de pisică și am decis să le testăm pe toate, ca să puteți vedea care dintre ele funcționează cu adevărat și care nu. Pentru a compara gradul de eficacitate, vom evalua toate metodele pe o scară de 5 puncte. În bonus, vă vom arăta ce să faceți cu blana năpârlită, de care prietenii patrupezi au decis să se despartă de bună voie.

1. Mână umedă   

Mai întâi am decis să încercăm metoda veche – mâna umedă. Într-adevăr, dacă trebuie să curățați o zonă mică, această metodă este foarte bună. Dar dacă pisica a stat mult întinsă, să zicem, pe rochia dvs neagră, evenimentul se transformă într-un chin, mai ales dacă vă grăbiți. Aici, deja ar trebui să alergați mai des la chiuvetă sau să vă aprovizionați cu o sticlă de pulverizare. Acordăm metodei 1 din 5 puncte.

2. Burete 

Principalul avantaj al buretelui este că absoarbe și reține bine umezeala, deci nu trebuie udat des. În rest, totul este trist: nu curăță bine și umezește haina. Mai mult, practic toată blana ​​se lipește de burete, care tot pe haină se întinde. Deci, într-un loc îndepărtați, în altul răspândiți. Acordăm 2 din 5 puncte.

3. Colanți din nailon 

Colanții din nailon reprezintă un articol care poate fi găsit în fiecare casă. Din păcate, aici se termină avantajele folosirii lor. Nu curăță bine, ci doar răspândesc o grămadă de fire de blană pe haine. Am acordat acestei metode 1 din 5 puncte.

4. Racleta de sticlă 

Ceva incredibil s-a întâmplat când am început să folosim racleta de sticlă: a strâns firele de păr într-o grămadă ca un buldozer. Desigur, hainele după o astfel de prelucrare nu sunt perfect curate, mai este blană pe ele, dar mult mai puțină. Acordăm metodei 3 din 5 puncte.

5. Mănușă de cauciuc 

Mănușă de cauciuc nu trebuie udată cu apă și cu ajutorul ei, blana de animale se îndepărtează mult mai ușor. Dar există și dezavantaje: mănușa îndepărtează efectiv doar firele mari. Mai mult, boțește țesătura, după care ar trebui să călcați din nou haina. Această metodă merită 2 din 5 puncte.

6. Aspirator 

Aspiratorul este o armă eficientă în lupta cu blana de animale, lăsată prin colțurile camerei și a mobilierului. Doar că, acest ”asistent” este absolut inutil când vine vorba de curățarea hainelor. Să lăsăm aspiratorul să curețe casa și să-i punem 1 din 5 puncte.

7. Telecomanda  

În ciuda faptului că trucul cu îndepărtarea părului de animale cu o telecomandă TV , într-adevăr sună ca o prostie, rezultatul a depășit toate așteptările. Luați telecomanda, întoarceți-o cu butoanele în jos și folosiți-o ca perie: această metodă merită 2 din 5 puncte.

8. Antistatic 

Pentru a îndepărta blana de animale cu un agent antistatic, hainele trebuie mai întâi pulverizate, apoi lăsate să se usuce. Deci, rămâne doar să îndepărtați părul cu mâna sau cu o perie. Doar că, metoda nu curăță complet lucrul din prima dată: prin urmare, agentul antistatic câștigă 3 din 5 puncte.

9. Balon 

Se pare că balonul nu are nimic de-a face cu curățarea hainelor, dar totuși internauții încearcă destul de regulat să-l folosească în acest scop. Clar că, l-am testat și noi. După cum era de așteptat, metoda a eșuat. Nu este foarte eficientă, de acea acordăm 1 din 5 puncte.

10. Scotch 

Scotch-ul, după cum știți, este foarte lipicios, așa că nu merită să-l lipiți de haine prea des. Dacă nu aveți la îndemână o rolă pentru haine, pentru comoditate puteți înfășura scotch-ul în jurul unei sticle goale și rotiți-o peste haine ca și cum întindeți aluatul. Blana de animale se lipește imediat de un astfel de dispozitiv. Dar are și un dezavantaj: scotch-ul se îmbibă rapid cu păr și trebuie schimbat des. Dar dacă aveți mult scotch și timp liber, atunci metoda este destul de eficientă. Acordăm 4 din 5 puncte.

11. Rola pentru haine 

Rola se comportă pe suprafața îmbrăcămintei la fel de încrezător ca un jucător de hochei pe gheață: se mișcă cu îndemânare și-și îndeplinește munca eficient. Spre deosebire de sticla cu scotch, aceasta colectează instantaneu toată blana. Deci, rola este un favorit evident: a trecut cu ușurință experimentul cu cel mai bun rezultat, fără a lăsa nici o șansă pentru rivalii săi. Are binemeritatele 5 din 5 puncte.

Bonus Nr.1: ”Am făcut un șoarece din blana pisicii mele.”   

Bonus Nr. 2: ”Mama mea a adunat părul animalului de companie timp de o lună, pentru a face o pălărie pisicii.”   

Ca rezultat al experimentului nostru, nici o pisică nu a fost chinuită și toate au primit delicii pentru munca lor altruistă. Cum vă descurcați cu blana animalelor de companie? Așteptăm comentariile cu drag.