11 trucuri culinare pe care ar fi bine să le preluăm de la asiatici

Bucătăria asiatică nu înseamnă doar condimente și produse neobișnuite, ci și tehnici speciale de gătit, o abordare proprie și filozofia conform căreia alimentele nu numai că ar trebui să potolească foamea, ci și să ofere substanțele necesare organismului.

Am încercat să aflăm câteva secrete din bucătăria asiatică.

Folosesc sos de pește în loc de sare.

Acest condiment, care conține pește fermentat cu adaos de zahăr și sare, adaugă aromă celorlalte ingrediente. Sosul de pește conține acizi grași omega-3 esențiali, vitamine și minerale.

Carnea este marinată în sos de soia.

Sosul de soia va face carnea fragedă și suculentă.

Bicarbonatul de sodiu ajută la frăgezirea cărnii.

Bucătarii asiatici folosesc adesea bicarbonat de sodiu pentru a face feliile de pui sau de vită fragede și delicat. După cum explică experții, bicarbonatul de sodiu alcalinizează suprafața cărnii, făcând dificilă legarea proteinelor și, atunci când este gătit, produsul rămâne moale și suculent.

Carnea se congelează înainte de a o tăia în felii.

Pentru a tăia carnea în felii subțiri și uniforme bucătarii asiatici o pot pune la frigider cu 1-2 ore înainte.

Nu folosesc legume congelate.

Locuitorii țărilor asiatice sunt de părerea că ar trebui să trăiască în armonie cu anotimpurile, iar legumele congelate preparate încalcă această tradiție.

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă fiecare bucătar la prepararea legumelor congelate este că acestea își pierd consistența și nu sunt crocante.

Folosesc ceea ce alții sunt obișnuiți să arunce.

Deoarece popoarele asiatice sunt împotriva risipei, folosesc multe produse pe care alții le aruncă.

Gătesc supe în câteva minute.

În bucătăria asiatică există mai multe tipuri de bază pentru supe care se gătesc ore în șir, în cantități mari, apoi se păstrează la frigider sau chiar congelate.

Acest bulion se toarnă peste carnea gata preparată, tăiței fierți și legume proaspete tocate. Astfel, în doar câteva minute, obțin o supă gustoasă și hrănitoare, deoarece legumele nu au fost supuse unui tratament termic prelungit.

Îmbunătățesc gustul bucatelor cu lime.

Sucul de lămâie proaspăt stors ajută la accentuarea gustului și aromei ingredientelor. Sucul se adaugă la sfârșitul gătitului.

Adăugă zahăr în legume pentru a le păstra culoarea.

Zahărul practic nu este folosit în deserturile asiatice, dar se adaugă, în cantități foarte mici, la alte feluri de bucate. De exemplu, pentru a păstra culoarea legumelor și verdețurilor în timpul fierberii sau prăjirii, pe lângă sare se adaugă și puțin zahăr.

Uleiul de susan se folosește pentru a le oferi bucatele gust și aromă plăcută.

Uleiul de susan se folosește destul de frecvent în bucătăria asiatică. Puteți prăji pe el doar la foc foarte mic, deoarece, la temperaturi înalte, se arde. Dar acest produs poate fi adăugat la preparatele gata preparate (supe, tăiței, cartofi prăjiți, salate) pentru a le oferi un gust și o aromă plăcută.

Și ei sărează vinetele.

Deoarece au apărut noi soiuri de vinete, care nu mai sunt amare, adăugarea sării pare a fi inutilă. Cu toate acestea, în bucătăria asiatică, vinetele se sărează și se șterg cu prosoape de hârtie. Acest lucru se face pentru a elimina excesul de lichid din legume ca să se obțină o crustă crocantă aurie. Pentru a preveni ca vinetele să absoarbă prea mult ulei se recomandă să le prăjim pe o tigaie uscată timp de 5 minute și apoi să adăugăm uleiul.