11 trăsături care, în unele părți ale lumii, le transformă pe femei în zeițe, în timp ce în altele sunt considerate drept femei obișnuite

În ciuda tendinței către diversitate unele standarde de frumusețe rezistă. Mai mult, ideile despre aspectul ideal în diferite țări sunt foarte diferite.

Am observat că uneori aceleași trăsături faciale pot fi evaluate diferit în diferite părți ale lumii.

China – față fără pistrui.

Pentru chinezi pielea ideală este cea care nu are nici o pată. Oamenii din Asia nu au pistrui în general. Dacă vreo femeie s-a născut cu pistrui, atunci ea, de regulă, va încerca să-i ascundă.

Norvegia – piele bronzată și păr închis la culoare.

Norvegienii sunt, de obicei, înalți, supli, cu trăsături clare. Părul lor este de obicei blond, iar ochii albaștri. Însă locuitorii de aici nu apreciază anume aceste caracteristici, preferând un aspect exotic. Femeile cu bronz natural, păr negru și sprâncene groase, potrivit norvegienelor, sunt extraordinar de frumoase.

Egipt – păr drept.

Genele egiptenilor sunt foarte diverse, iar oamenii de aici se nasc cu diferite de texturi ale părului. În ciuda acestui fapt, părul drept, mătăsos, fără bucle este apreciat. Femeile cu păr creț trebuie să depună mult efort pentru a-și aranja și coafa buclele. Dacă vor alege să-și lase părul creț așa cum l-a dat natura, egiptenii vor spune că aceste femei sunt ciudate.

Filipine – ochi în formă de semilună. 

În Filipine idealul de frumusețe constă într-un aspect exotic care nu este specific populației locale. Există două tipuri de frumusețe pe care filipinezii le admiră: mestizo european și mestizo chinezesc.

Aceștia din urmă atrag cu tăietura neobișnuită a ochilor: în formă de semilună și aproape invizibili atunci când persoana zâmbește.

Etiopia – cicatrici.

În tribul etiopian Karo se consideră că cicatricile le fac pe femei mai atrăgătoare.

Noua Zeelandă – tatuaj pe față.

Poporul maori din Noua Zeelandă are propriile preferințe neobișnuite. Tatuajele Ta-moko sunt foarte comune acolo. Și femeile maori, conform tradiției, își evidențiază buzele cu albastru și desenează modele pe bărbie.

Turcia – piele nebronzată.

Dacă femeia are pielea albă, ochii verzi sau albaștri și păr blond, atunci cu siguranță este un etalon pentru turci.

Polinezia – formele feminine.

Polinezienilor le plac femeile cu forme deoarece acest fapt se asociază cu bunăstarea și fertilitatea.

India – păr des și strălucitor.

Standardele actuale de frumusețe din India se schimbă spre idealurile de la Hollywood. Dar una dintre cele mai de invidiat trăsături rămâne părul des și strălucitor. Pentru a avea grijă de el femeile folosesc ulei de cocos.

Thailanda – corp suplu, fără mușchi.

Multe femei thailandeze cheltuiesc sume uriașe pe tratamente de înfrumusețare. Totul pentru a semăna cu idealurile de frumusețe suple, cu pielea deschisă, de care thailandezii sunt impresionați. Femeile care au corp atletic nu sunt apreciate.

Islanda – nu standarde de frumusețe.

Islanda este renumită pentru opiniile sale progresive și tolerante. Aici pur și simplu nu există anumite standarde de frumusețe. Femeile poartă ceea ce le este pe plac.