11 tendințe de design interior, care erau cândva de elită, dar astăzi miros a naftalină

Fiecare persoană visează să aibă o locuință modernă și primitoare, în care să se simtă perfect.

Pentru a le simplifica puțin viața cititorilor noștri, care au început sau sunt pe cale să își renoveze locuința, vă sugerăm să evitați următoarele 11 idei de design, care sunt deja depășite și nu merită atenția Dumneavoastră.

1. Blat de bucătărie cu plintă.

Între blat și perete se formează, de obicei, puțin spațiu și cea mai ușoară soluție pare să fie instalarea unei plinte. Însă, potrivit designerilor, această idee nu mai este actuală, recomandându-ne să instalăm întâi mobila de bucătărie și apoi șorțul. Rosturile se vor chitui în ultima etapă de lucru.

2. Suprafețele metalice.

Moda pentru stilul industrial a apărut în anii 90. Mulți și-au dorit ca bucătăriile lor să arate ca cele profesionale, din restaurantele mari. De aceea au început să folosească tot felul de texturi și suprafețe metalice.

Acum acest stil și-a pierdut popularitatea. Decorul din metal solid pare voluminos, iar culorile reci fac spațiul din bucătărie inconfortabil. Experții ne recomandă să optăm pentru materiale și nuanțe mai calde.

3. Blaturi din granit gri sau maro.

Blaturile din granit, care au fost cândva foarte populare, aparțin trecutului. De aceea ar fi bine să alegeți blaturi simple, de o singură culoare, mate sau lucioase.

4. Rafturi de plastic in baie.

Obiecte din plastic arată ieftin, iar rafturile de colț îngustează vizual spațiul și o baie mică va părea și mai mică. Puteți păstra produsele de igienă pe marginea căzii ori să le ascundeți într-un dulap sub chiuvetă.

5. Linoleum cu modele învechite.   

Linoleumul este considerat un material ieftin și practic, dar și arată destul de ieftin, mai ales dacă se aleg modele învechite. De aceea ar fi mai bine să optați pentru laminat sau gresie, care, desigur, sunt mai scumpe, dar vor dura mai mult și vor arăta mult mai bine.

6. Fotoliile puf.

La început se găseau în birourile moderne și au inundat treptat și locuințele noastre. Chiar dacă sunt destul de comode, nu mai sunt actuale de câțiva ani încoace. Este mai bine să le înlocuiți cu fotolii sau scaune cu design modern.

7. Oglinda pentru machiaj.

Și oglinzile cu becuri mici riscă să iasă din tendințe. De aceea ar fi bine să le înlocuiți cu o măsuță de toaletă simplă și comodă.

8. Cărămida aparentă.

Pentru stilul loft designerii s-au inspirat din vechile fabrici cu pereți din cărămidă. La început ideea a fost preluată de cafenele și restaurante, apoi au apărut în apartamente. Acum această tendință nu mai este actuală, fiind înlocuită cu stilul ecologic cu nuanțe naturale.

9. Parchet montat în formă de brad. 

Parchetul din lemn este de calitate, dar această tehnică de montare este de modă veche. O puteți înlocui cu un model rectiliniu clasic.

10. Mobilă din lemn de cireș.

Nuanțele de roșu închis ale lemnului de cireș sunt deosebit de populare în designul bucătăriei, însă încarcă spațiul. Experții ne recomandă să acordăm preferință tipurilor de lemn mai ușoare, care conferă interiorului un aspect proaspăt și modern.

11. Vas de toaletă cu ieșire în pardoseală.

Designerii de interior ne recomandă să renunțăm la aceste vase în favoarea celor suspendate, care au cel puțin 3 avantaje: ocupă mai puțin spațiu, nu creează probleme în timpul curățării și arată mai plăcut din punct de vedere estetic.