11 tendințe de design interior care au fost până nu demult populare, dar s-au demodat

Conform statisticilor aproximativ 30% dintre persoane preferă stilul modern, dar tendințele se schimbă de la o zi la alta.

Iată care tendințe sunt deja învechite și cum le putem înlocui.

1. Rafturile de colț din plastic.

Aceste obiecte nu se încadrează prea bine în baie, iar rafturile din colț micșorează vizual spațiul. Pentru a evita acest lucru puneți produsele de îngrijire pe care le utilizați mai des pe marginile căzii, iar restul le puteți păstra în dulapul de sub chiuvetă.

2. Suprafețele metalice.

Moda pentru stilul industrial, cu texturi și suprafețe metalice, a apărut prin anii 90. Dar la moment acest stil și-a pierdut popularitatea deoarece decorul metalic pare voluminos, iar culorile reci nu se încadrează prea bine în bucătărie, făcând-o să pară neconfortabilă. Experții ne recomandă să optăm pentru materiale și nuanțe mai fine.

3. Fotoliile puf.

Aceste fotolii au fost concepute pentru birourile moderne, dar, datorită comodității, ne-a invadat și locuințele. Deoarece această tendință este depășită, ar fi mai bine să le înlocuiți cu fotolii ori scaune cu design modern.

4. Blaturile din granit de culoare gri sau maro.

Aceste modele de blaturi nu mai sunt la modă. Locul lor a fost ocupat de blaturile monocromatice, mate sau lucioase.

5. Parchetul aranjat sub formă de spic.

Parchetul din lemn este de calitate, de aceea se utilizează destul de des. Dacă doriți să optați pentru parchetul din lemn, vă recomandăm să evitați aranjare în formă de spic, deoarece nu mai este la modă. Optați, în schimb, pentru un model clasic rectiliniu.

6. Oglindă pentru machiaj.

Oglinda cu becuri pe margini a fost, cândva, dorința tuturor fashionistelor. Acum nu mai este la modă. Puteți înlocui luminile și oglinda de la Hollywood cu un design neutru și o iluminare mai moale.

7. Bucătăria în stil rustic.

Stilul rustic  fost la modă în același timp cu cel industrial. Dar pe parcurs designerii au observat că acest stil nu se prea încadra în realitățile urbane. Putem înlocui acest stil cu unul ecologic: nuanțele verzi și materialele naturale vor sublinia apropierea de natură și se vor încadra mult mai bine în spațiul locuințelor din oraș.

8. Stilul clasic.

Catifeaua întunecată, lemnul natural și auriu nu mai sunt actuale, fiind înlocuite de un stil sobru, minimalist: catifeaua este înlocuită cu stofele de in și bumbac, iar detaliile aurii cedează locul lemnului sau argintiului.

9. Stilul loft cu pereți de cărămidă.

Acest stil a fost preluat mai întâi de cafenele și restaurante, după care a apărut și în locuințe. Dar, ca toate motivele industriale, și acest stil a ieșit din modă, fiind înlocuit cu stilul eco cu nuanțe naturale și texturi din lemn.

10. Mobilier de culoarea cireșului.

Tonurile de cireș roșu închis continuă să fie destul de populare în designul bucătăriei, deși fac spațiul destul de greoi și demodat. Experții ne recomandă să optăm pentru culorile deschise, care-i conferă interiorului un aspect proaspăt și modern.

11. Linoleum cu imprimeuri demodate.

Linoleumul este considerat un material ieftin și practic, dar nu arată prea bine în locuințele noastre, mai ales când are niște modele demodate care ne amintesc de școli, muzee sau biblioteci. O alternativă foarte bună sunt este lemnul sau gresia care sunt mai scumpe, dar mai rezistente în timp.