11 soluții de renovare a bucătăriei pe care ar fi bine să le evitați pentru a nu regreta mai târziu

Înainte de renovarea locuinței foarte multe persoane caută fotografii pe Internet. Sau cumpără un obiect sau altul fiind deja în magazin. Însă, după o perioadă, ne dăm seama de faptul că am dat greș. De exemplu, un aragaz cu 2 arzătoare este suficient iar în loc de o baterie vopsită în alb, ar fi trebuit să punem una cromată.

Am citit mai multe recenzii pe diverse site-uri și am aflat care soluții ar fi bine să le evitați când vă renovați bucătăria.

1. Robinet vopsit. 

Robinetele vopsite în negru sau alb arată bine atât în ​​baie, cât și în bucătărie. Însă în cazul în care apa este dură, acestea își vor pierde aspectul inițial.

2. Chiuvetă rotundă.

Dacă bucătăria Dumneavoastră este mică, ar fi bine să optați pentru o chiuvetă rotundă, care este mai compactă. Dar trebuie să ținem cont de cel mai important dezavantaj: nu este la fel de practică ca una pătrată deoarece este destul de greu de spălat tăvile de copt, cratițele și tigăile mari.

3. Sertare prea late.

Sertarele cu o lățime de 100-120 cm sunt foarte încăpătoare și, la prima vedere, par a fi foarte comode. Dar, în primul rând, în interiorul lor va fi mereu dezordine și, în al doilea rând, dacă vor fi prea încărcate, se vor închide destul de greu și, în timp, s-ar putea defecta. Dacă le încărcați pe jumătate, atunci spațiul va fi utilizat irațional.

4. Baterie cu pipa înaltă. 

Aceste modele arată foarte bine și par comode. Puteți pune o cratiță mare sau o vază înaltă sub ele. Dar, când porniți apa, riscați să stropiți totul în jur.

Ca alternativă puteți utiliza un robinet de înălțime medie sau unul cu furtun flexibil.

5. Lipsa hotei deasupra aragazului.

Unele persoane aleg să pună, în loc de hotă, un dulap pentru a obține spațiu suplimentar de depozitare. Dar în comerț există o gamă largă de hote compacte. Dacă veți renunța la hotă, bucătăria și întregul apartament vor avea de suferit din cauza aburilor, a fumului și mirosului de mâncare. Mai ales dacă bucătăria este combinată cu sufrageria.

O alternativă bună ar fi să deschideți fereastra, dar iarna, de exemplu, nu veți putea sta mult timp în bucătărie cu fereastra deschisă.

6. Frigider cu două uși.

Un frigider cu două uși, în care o parte (de obicei cea mai mică) este ocupată de congelator, arată bine, dar nu este funcțional. Este mult mai practic să optați pentru un congelator și un frigider obișnuit.

În primul rând, un congelator autonom are un volum mult mai mare. În al doilea rând, este mult mai ușor să găsiți loc în apartament pentru două obiecte, decât pentru unul mare. În al treilea rând, dacă un aparat de uz casnic se defectează, rămâne celălalt. Și, în cele din urmă, procurarea a două aparate ar putea fi mai profitabilă.

7. Mașina de spălat vase în stânga chiuvetei.

Dacă în familie gătește cel mai des un stângaci, atunci ar fi bine să țineți cont de acest lucru atunci când planificați bucătăria. De obicei mașina de spălat vase se instalează în dreapta chiuvetei, însă pentru stângaci este invers.

8. Mobilier cu suprafețe texturate.

Deși arată foarte bine, riscăm să se acumuleze murdărie și grăsime, iar curățarea suprafețelor texturate nu este fi deloc ușoară. Va trebui fie să folosiți detergenți speciali, fie să le ștergeți bine după fiecare gătit.

Același lucru este valabil pentru mobilierul multe adâncituri, găuri, precum și pentru mânerele sofisticate.

9. Lipsa plintei. 

Un mobilier fără plintă va părea mai aerisit și mai stilat, dacă veți instala niște picioare frumoase.

Dar trebuie să țineți cont de faptul că murdăria, praful sau lichidele își vor găsi loc sub dulapuri. Și nu va fi ușor să faceți curățenie. Pe lângă aceasta vor cădea diverse obiecte sub mobilier.

10. Gresie cu relief.

Aceste modele, spre deosebire de cele netede, se murdăresc foarte repede și va trebui să le curățați cu o perie rigidă și cu detergenți destul de agresivi.

11. Aragaz mare într-o bucătărie mică.

Cu 10-15 ani în urmă se gătea mult mai mult pe aragaz. Acum, când multe persoane au ales multicooker-ul sau cuptorul, nu mai avem nevoie de aragaz cu 4 arzătoare.

Prin urmare, într-o bucătărie mică va fi suficient să instalați un aragaz cu 2 arzătoare.