11 soluții care vor crea senzația de mult spațiu chiar și într-o bucătărie mică

Bucătăria mică se întâlnește destul de frecvent apartamentele standard. Dar chiar și o zonă foarte mică poate fi folosită eficient.

Am aflat câteva trucuri pentru amenajarea bucătăriei care v-ar putea inspira și pe Dumneavoastră.

Panouri perforate.

Panourile perforate arată original, iar cu ajutorul lor puteți obține spațiu suplimentar de depozitare pentru diverse ustensile de bucătărie. Este foarte flexibil în utilizare, deoarece puteți schimba, adăuga sau elimina ustensilele de acolo după cum aveți nevoie.

Rafturi etajate.

Dacă aveți o mulțime de produse în borcane mici, este dificil să le aranjați frumos, mai ales într-un spațiu mic. Pentru a le stoca puteți procura un organizator cu mai multe rafturi unde să păstrați tot ce aveți nevoie.

Rafturi magnetice.

Este minunat că designerii au inventat rafturile magnetice care pot fi puse în frigider sau pe altă suprafață metalică.

Organizatoare compacte.

Dacă există mult spațiu în dulapul de bucătărie, puteți opta pentru un organizator de dimensiuni obișnuite. Dar când spațiul este limitat, dar doriți să depozitați mai multe articole, există diverse organizatoare compacte. Există cele glisante care se ajustează la lățimea sertarului sau tăvi în care lingurile, furculițele și cuțitele vor fi depozitate una peste alta și, prin urmare, vor ocupa foarte puțin spațiu.

Sertare în soclu.

Dacă bucătăria este mică, asta nu înseamnă că trebuie să căutăm spațiu de depozitare pe balcon sau pe hol. Putem folosi baza mobilierului din bucătărie. Dacă veți face sertare în soclu, veți putea depozita acolo tăvi, capace și alte obiecte plate se vor încăpea în ele. Ideea, apropo, este bună și pentru bucătăriile mari.

Pervaz multifunctional.

Puteți amenaja, pe pervazul din bucătărie, o zonă de lucru sau o masă. Principalul lucru este să alegeți materialul potrivit pentru blat, să fie de calitate și rezistent la umiditate.

Mobilierul pliabil.

Într-o zonă mică este destul de problematic să plasați o zonă de luat masa cu drepturi depline. În acest caz vă vor ajuta mesele și scaunele compacte, care pot fi pliate cu ușurință imediat după masă. Din fericire există foarte multe modele pentru orice gust și buget.

Vesela multifuncțională.

Ustensilele de gătit merită o atenție deosebită. Pentru bucătăriile mici este mai comod să aveți unul care să combine mai multe funcții simultan: prăjire, fierbere, coacere – și să mai fie și pentru păstrarea alimentelor în congelator. Este și mai bine dacă se pot stivui pentru ca după gătire să le puteți pune unul în altul.

Rafturile foarte mici.   

Când suprafața este mică fiecare centimetru este prețios și chiar și rafturile foarte mici vă vor fi de mare ajutor. Principalul lucru este să depozitați pe ele articole care combină atât beneficiile estetice, cât și cele practice precum sticle frumoase sau borcane originale pentru produsele vrac.

Cărucior pe roți.

Un cărucior pliabil pe roți vă va ușura foarte mult viața: puteți depozita legume, vase și electrocasnice și să îl ascundeți atunci când nu aveți nevoie.

Mobilier multifunctional.

Faceți spații de depozitare ascunse acolo unde este posibil. Ar putea fi o canapea improvizată cu compartimente ascunse, în care să depozitați diferite lucruri.