11 semne pe care le au persoanele cu un IQ ridicat

William Shakespeare spunea: „Prostul înțelept se crede și numai înțeleptul își vede prostia”.

Această afirmație este valabilă până în prezent: de multe ori oamenii deștepți preferă să rămână în umbră, iar cei mai puțin deștepți încearcă să-i uimească pe cei din jur cu  intelectul lor.

Vă propunem să descoperiți în continuare câteva semne pe care le posedă persoanele cu un IQ ridicat.

1. Strângere de mână puternică.

S-a demonstrat că persoanele inteligente strâng mai puternic mâna prietenilor sau a colegilor decât cele care au un IQ scăzut. Acest fapt confirmă faptul că activitatea creierului și forța musculară sunt interconectate.

2. Vă plac pisicile mai mult decât câinii.

Conform statisticilor persoanele care preferă pisicile au rezultate mai bune atunci când rezolvă anumite probleme de logică decât celor care le plac câinii. În urma acestui studiu s-a mai demonstrat și faptul că persoanele care fac parte din prima categorie sunt mai sensibile și mai închise, iar celelalte sunt mai energice și mai sociabile.

3. Aveți un venit mare.

Persoanele care se mulțumesc cu puținul pierd cel puțin 13 puncte din IQ.

4. Sunteți distrat.

Dacă uitați parolele, vă lăsați telefonul acasă sau nu reușiți să vă amintiți anumite lucruri, să știți că nivelul Dumneavoastră de inteligență este peste medie. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele care sunt capabile să memoreze foarte multe informații nu au mare succes în luarea deciziilor. Creierul unei persoane inteligente uită de informațiile de care nu are nevoie, facilitând astfel procesul gândirii.

5. Nu vă este frică să cereți ajutor.

Este foarte bine să fim independenți, dar persoanele inteligente își dau seama de faptul că nu sunt atotputernice și solicită ajutor când au nevoie.

6. Vă plac filmele mediocre.

Vizionarea acestor filme vă ajută să vă relaxați creierul, dar, în timp ce le priviți, preferați să le criticați.

7. Puteți găsi asemănări între obiectele diferite.

Dacă vă întrebați, spre exemplu, ce au în comun sashimi și pepenele verde, înseamnă că sunteți mult mai inteligent decât credeți. Răspunsul ar fi că se consumă cruzi și reci.

8. Sunteți sarcastic.

Dacă vă plac glumele și le faceți, din când în când, câte o observație delicată rudelor, felicitări, sunteți foarte inteligent! Persoanele care posedă arta sarcasmului știu să improvizeze și să înțeleagă starea de spirit a persoanelor din jur.

9. Vă place să dormiți în timpul liber.

Studiile au confirmat faptul că un somn scurt în timpul zilei are un efect pozitiv asupra creierului nostru.

10. Amânați relațiile romantice.

Un studiu, realizat la Universitatea din Carolina de Nord, care a implicat adolescenți de diferite vârste, a demonstrat faptul că tinerii cu un IQ ridicat preferă să aibă o relație mai târziu.

11. Sunteți fericit.

Pare a fi un paradox, dar cu cât persoana este mai inteligentă, cu atât se simte mai fericită. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la University College London. Aceștia au menționat că persoanele cu un IQ scăzut nu sunt, de multe ori, mulțumite de viața lor.