11 indicii care îți arată că ești înconjurată de oameni plini de energie negativă

Suntem mereu înconjurați de emoții și energii. Interacțiunea cu oamenii, influențează viața noastră. Energia celor care ne înconjoară face ca această influență să fie benefică sau negativă. Cu cât oamenii de alături sunt mai pozitivi, cu atât mai frumoasă, mai energică și plină de sens este viața noastră. Energia negativă, trezește în noi o stare de îngrijorare, depresie și dorința de a ne izola. Nu în zadar oamenii negativi sunt numiți toxici, chiar dacă uneori este greu să-i depistați deodată.

1. Sunt întruchiparea pesimismului

Oamenii toxici nu văd nimic bun în nicio situație, chiar și atunci când totul este bine. O zi însorită și caldă este văzută de un pesimist ca o zi mohorâtă și este imposibil să-l convingeți că este altfel.

2. Mereu se victimizează

Acești oameni mereu suferă și refuză să creadă că pot schimba ceva în bine. Sunt mereu victime, chiar dacă unele situații neplăcute sunt provocate chiar de ei. Refuză să-și asume responsabilități. Cineva este mereu de vină, iar ei mereu suferă.

3. Niciodată nu au timp pentru alții

Persoanele toxice sunt întruchiparea scuzelor și diferitelor motive din cauza cărora nu pot face nimic. În același timp ei mereu insistă ca cineva să-și piardă timpul și energia cu ei și se supără în cazul când sunt refuzați. Rețineți, relațiile pozitive sunt reciproce!

4. Mereu profită de dvs.

Oamenii toxici mereu au nevoie de ceva de la dvs. Sunt capabili să profite de dvs. în orice situație, chiar și în mărunțișuri. Vă vor flata și vă vor susține pentru a obține recompensa pe care și-o doresc. Niciodată nu fac nimic pe gratis sau dezinteresat.

5. Mereu se plâng

Niciodată nu veți auzi de la persoanele toxice vorbe optimiste sau cuvinte de încurajare. Ei mereu găsesc ceva pentru care pot să se plângă. Dacă afară este o zi însorită și caldă ei se vor plânge pe faptul că transpiră sau au arsuri solare. Pentru ei mereu totul este rău. Apropo, ei cu siguranță sunt nemulțumiți și de dvs. și de relația dintre voi.

6. Vă simțiți epuizat fizic și emoțional după ce stați aproape de ei

Prietenia este o experiență frumoasă și trebuie să vă așteptați doar la emoții pozitive de la această comunicare. Orice interacțiune trebuie să vă aducă bucurii și inspirație. Oamenii toxici reușesc să vă dezbată din direcția în care mergeți, vă lipsesc de echilibrul interior și de armonie.

7. Vor să vă schimbe

Ei nu văd nimic bun în lumea care îi înconjoară, inclusiv și în dvs. Nu le place tunsoarea, vestimentația, hobby-ul și chiar personalitatea dvs. Vor încerca mereu să vă schimbe și să vă influențeze în acest sens.

8. Bârfesc

Nu confundați bârfele cu schimbul de informații. Oamenii toxici doar bârfesc. Atunci când auziți ceva negativ în adresa altor persoane din anturajul dvs., alertați-vă, anume așa pot fi recunoscute persoanele toxice.

9. Vă simțiți pesimist și trist în preajma lor

Uneori simțiți din interior că sunteți înconjurat de oameni toxici, cu o energie negativă pronunțată. Dacă personalitatea dvs. pozitivă și optimistă se transformă într-o personalitate pesimistă și neliniștită, riscați să deveniți o persoană toxică, care emană negativism.

10. Relațiile pozitive din viața dvs. se distrug

Dacă mereu absorbiți doar energie negativă de la persoanele toxice, fiți gata să pierdeți toate relațiile de prietenie frumoase. Veți observa că oamenii vă vor evita, pentru că sunteți o sursă de negativ și depresie.

11. Emană gelozie și invidie

Invidia este o emoție omenească și cu toții o simțim uneori. Dar invidia și gelozia persoanelor toxice vă vor împiedica să simțiți fericirea și bucuria, oricât de bine s-ar aranja lucrurile în viață. Persoana toxică și invidioasă de alături va fi mereu nemulțumită și asta vă va deprima.