11 reguli de viață ale japonezilor, care sunt de neînțeles pentru orice european

Ciudățeniile japonezilor nu încetează să ne uimească.

Dacă veți avea ocazia să vizitați Țara Soarelui Răsare, atunci trebuie să respectați regulile lor de conduită: nu mergeți în vizită, nu vă suflați nasul în public și multe alte detalii de care trebuie să țineți cont.

Femeile japoneze nu-și vopsesc părul.

Cu câțiva ani în urmă femeile japoneze, ca și cele europene, își vopseau părul în nuanțe de maro sau purtau șuvițe, însă acum este la modă părul negru natural. Elevii și studenții nu au voie să-și vopsească părul, dacă acesta nu este de culoare neagră, trebuie să demonstreze că este nevopsit, aducând fotografii din copilărie.

Nu se acceptă să invitați pe cineva în ospeție.  

Invitația, chiar și a unui prieten apropiat, în spațiul tău personal este un lucru ieșit din comun, deoarece oamenii de aici sunt destul de închiși. Întâlnirile au loc doar în locuri publice. Japonezii nu merg în vizită, trebuie să existe un motiv bun pentru a face acest lucru.

Nimeni nu mănâncă din mers.

Pentru japonezi mâncarea este un adevărat ritual, de aceea localnicii nu vor mânca niciodată în timp ce merg pe stradă.

Este un gest nepoliticos să claxoneze atunci când sunt în trafic.   

Nimeni nu va claxona în trafic, toată lumea așteaptă cu răbdare.

În Japonia este aproape imposibil să fii vegetarian.

Bucătăria locală nu presupune că oamenii nu pot mânca carne. Toate bucatele lor au ingrediente de origine animală.

Dacă aveți guturai și vă aflați în public, i-ați putea supăra pe japonezi.

Pentru japonezi este o adevărată insultă să vă curățați sau vă suflați nasul în public. Dacă vă curge nasul, atunci trebuie să purtați neapărat mască.

Nu există astfel de noțiune precum odihna după muncă.

Deoarece sunt nevoiți să muncească foarte mult, circa 60 de ore pe săptămână, oamenii de acolo nu au timp pentru vreun hobby, sport sau călătorii.

Japonezii nu au voie să se ajute reciproc la muncă.

În Japonia nu se permite să ajutați pe cineva. Dacă veți face acest lucru, ați putea fi învinuit de faptul că încercați să-i luați locul de muncă al persoanei în cauză.

Nu veți putea folosi coșurile de gunoi.  

În Tokyo nu există coșuri de gunoi, oamenii aruncă gunoiul în grămezi, care sunt transportate ulterior de către serviciile speciale. Acest lucru este din cauza că la începutul anilor 2000 coșurile erau minate.

Japonezii preferă să-și aducă gunoiul acasă și de acolo să-l arunce.

În Japonia oamenii observă fiecare detaliu.

Japonezii sunt foarte atenți observă orice detaliu. O femeie din altă țară ar putea să-și manifeste dragostea sa față de un bărbat japonez, dar el va înțelege că este iubit doar atunci când ea îi va pregăti, spre exemplu, un ceai după o rețetă specială sau îi va tăia frumos fructele.

În Japonia nu se plătește conform meritelor. 

Salariul angajaților va crește în dependență de orele lucrate și nu de meritele acestora. Puteți primi câte o sarcină nouă în fiecare zi sau realiza o sarcină timp de câteva zile, prefăcându-vă că sunteți foarte ocupat.

Ați putea trăi după aceste reguli? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!