11 produse pe care nu merită să le cumpărăm de la supermarket, dar continuăm să o facem

Ne-am obișnuit să ne facem cumpărăturile la supermarket: este destul de comod și rapid și putem vedea produsele pe care le cumpărăm. Dar uneori acest lucru nu este suficient pentru a determina calitatea produselor, deoarece nu sunt toate de calitate. De aceea este mai bine să cumpărăm unele produse de la piață.

Vă prezentăm în continuare o listă de produse alimentare pe care să nu le cumpărați de la supermarket.

1. Salată verde gata ambalată.

Frunzele ambalate, păstrate în frigider se pot usca și putrezi. De aceea este mai bine să le cumpărați de la piață, unde se păstrează pe rafturi din lemn și în locuri bine ventilate.

2. Condimente măcinate.

Unele condimente măcinate au, de obicei, adaosuri sau conservanți. De aceea este bine să le cumpărați de la piață și să le măcinați acasă.

3. Pâine.

Pâinea din magazine este coaptă din făină care se înălbește cu substanțe speciale precum peroxidul de benzoil, utilizat pentru simularea exploziilor în cinematografie. De aceea este foarte periculos să consumăm astfel de pâine. Brutăriile mici sunt, în schimb, cel mai bun loc de unde să ne cumpărăm pâinea.

4. Nuci.

Întrucât termenul de valabilitate al acestor produse este destul de mare, este foarte probabil ca nucile păstrate în supermarket să fie vechi; în acest caz se formează o enzimă toxică care poate dăuna organismului.

5. Salate.

Acestea conțin, de obicei, maioneză sau alte ingrediente ușor alterabile.

6. Cereale și paste făinoase la vrac.

În aceste containerele de plastic ar putea fi molii alimentare și, pe lângă aceasta, nu puteți vedea data fabricării. Este mult mai sigur să le cumpărați ambalate.

7. Pui la rotișor.

Carnea poate sta în marinadă chiar și câteva zile.

8. Legume congelate.

De multe ori în aceste pachete este mai multă gheață decât legume și, pe lângă aceasta, în timpul congelării se pierd unele dintre vitaminele solubile în apă, precum cele din grupurile B și C.

9. Brânza rasă.

Se întâmplă de multe ori ca brânza să nu corespundă cu marca indicată pe pachet sau să se adauge celuloză pentru a se evita formarea cocoloașelor. De aceea este mai bine să o radeți acasă.

10. Boabe germinate.

Tehnologia de germinare nu este, de multe ori, respectată. Drept urmare boabele sunt contaminate cu bacterii periculoase care pot provoca dezvoltarea infecțiilor intestinale. Este mai bine să cumpărați aceste produse din magazinele specializate.

11. Dulciuri la vrac.

Pentru a nu cumpăra dulciuri expirate, este mai bine să optați pentru ambalajele de la fabrică sau să mergeți la magazinele specializate.