11 piese vestimentare care, deși sunt la modă, pot transforma o siluetă perfectă în una lipsită de formă

În fiecare an bloggerii de modă și revistele din acest domeniu întocmesc liste cu îmbrăcăminte anti-trend. Unele articole vestimentare ajung cu regularitate în aceste topuri, deoarece se combină destul de greu cu alte haine și subliniază unele imperfecțiuni ale siluetei, în loc să le ascundă. În ciuda acestui fapt, continuă să apară pe rafturile magazinelor, iar apoi în garderobele multor fashioniste.

Vă propunem în continuare o listă de haine, încălțăminte și accesorii pe care ar trebui să le purtăm cu mare atenție.

1. Rochii și fuste scurte în față și alungite la spate.

Rochiile și fustele cu croială asimetrică alungesc vizual picioarele, dar, în același timp, pot face ca și cele mai drepte picioare să pară strâmbe și, pe lângă aceasta, adaugă volum în zona coapselor. Pentru a evita acest lucru alegeți modele cu tăietură laterală.

2. Pantalonii capri.

Acest model scurtează vizual picioarele și adaugă volum.

Același lucru este valabil și pentru pantalonii cargo.

3. Pulovere și rochii din tricotaj subțire.

Hainele confecționate din astfel de stofe pe lângă faptul că nu-și păstrează forma, subliniază toate imperfecțiunile siluetei.

4. Șalvari.

Acești pantaloni largi de bumbac deși sunt foarte comozi, nu ne avantajează deoarece încalcă proporțiile siluetei, scurtând vizual picioarele și adăugând volum în zona coapselor.

5. Agrafele cu perle.

Acestea au început a fi considerate anti-trend pentru că nu se potrivesc doamnelor mature și, în al doilea rând, perlele rotunde sunt doar pentru femeile cu fața ovală.

6. Sutienul push-up.  

Acest model este deja depășit și, pe lângă aceasta, arată destul de provocator. Ar trebui să purtați un sutien push-up doar în cazul în care sunteți sigură de faptul că se aranjează perfect, arată natural și vă simțiți comod.

7. Ciorapi cu model abstract.

Ciorapii deschiși la culoare și cu modele arată destul de ciudat. Dacă doriți să vă diversificați ținutele, ar trebui să optați pentru modele întunecate cu modele geometrice, logo-uri sau plasă.

8. Pantaloni culottes.

Acest model, deși este în tendințe, este destul de pretențios deoarece v-ar putea transformă silueta într-un pătrat. De aceea vă recomandăm să-i purtați cu încălțăminte elegantă.

9. Sacou cu umerii largi.

Moda pentru hainele cu umeri largi a avut o importanță istorică, deoarece anume în acest fel femeile și-au demonstrat dorința de a fi  egale cu bărbații. Dar înainte de a opta pentru haine cu umeri largi trebuie să ținem cont de faptul că acestea nu sunt potrivite pentru toată lumea.

Se potrivesc femeilor cu silueta în formă de pară pentru a echilibra partea superioară și inferioară a corpului, dar cele cu silueta în formă de triunghi inversat ar trebui să poarte aceste modele cu mare prudență.

10. Mom jeans.

Acest model face ca silueta să pară mai feminină, de aceea sunt ideali pentru femeile cu șolduri înguste sau cu silueta în formă de clepsidră. Doamnele minione cu silueta în formă de pară ar trebui să-l evite, deoarece nu le avantajează.

11. Geaca de blugi scurtă.

Acest model împarte silueta în două părți, adăugând volum în partea de sus. Optați mai bine pentru modele clasice ori sport, care se potrivesc tuturor.