11 personaje renumite care ar fi putut obține aspectul și carisma unor actori complet diferiți

Unele filme și seriale TV sunt pur și simplu de neconceput fără actorii care și-au interpretat cu brio rolurile.

Am aflat cum au fost create unele dintre cele mai bune filme și nu ne putem imagina cum ar fi fost cu alți actori în rolurile principale.

Martin Freeman – Matt Smith, „Sherlock”.

Când Benedict Cumberbatch și Matt Smith au apărut ocazional împreună la diferite evenimente, mulți au vrut să-i vadă într-un singur proiect, care ar fi putut deveni „Sherlock”, însă la audiții Matt semăna mai degrabă cu Holmes.

Michel Mercier – Marina Vladi, „Angelique, marchiza îngerilor”.

Au fost multe solicitante pentru rolul Angelicăi, printre care Brigitte Bardot, Jane Fonda, însă cea mai serioasă concurentă pentru Michelle Mercier a fost Marina Vladi; totuși au decis să o aleagă pe Mercier, numele său devenind mai apoi sinonim cu personajul.

Tobey Maguire – Heath Ledger, „Spider-Man”.

În rolul lui Peter Parker am văzut mai mulți actori, dar Tobey Maguire a reușit să ne impresioneze; puțini însă știu că primul candidat pentru acest rol a fost Heath Ledger, care a decis că nu este rolul care i se potrivește.

Willem Dafoe – Nicolas Cage, „Spider-Man”.

În acest blockbuster ar fi putut apărea un alt actor antagonist, însă John Malkovich, Nicolas Cage și Jim Carrey au refuzat rolul Spiridușului Verde.

Ashton Kutcher – Josh Hartnett, „Zbor de Fluture”

Thrillerul de la începutul anilor 2000 ar fi putut arăta altfel, deoarece Amy Smart a obținut rolul doar după ce a fost refuzat de Eli Larter; proiectul a primit undă verde abia după ce a fost semnat un contract cu Ashton Kutcher.

Vivien Leigh – Paulette Goddard, „Pe aripile vântului”.

Producătorul filmului și-a dorit foarte mult să o vadă pe Paulette Goddard în rolul lui Scarlett, dar îi era frică să o accepte din cauza relației dificile a actriței cu presa; după o serie de audiții Vivienne a primit rolul.

Hugh Jackman – Mark Wahlberg, „Prizonieri”.

Thrillerul lui Denis Villeneuve ar fi putut fi cu totul diferit, deoarece Brian Singer visa să ocupe locul regizorului și plănuia să angajeze alți actori, astfel rolul tatălui prizonierilor din Keller Dover i-ar putea reveni lui Mark Wahlberg , iar al detectivului Loki lui Christian Bale.

Meryl Streep – Helen Mirren, „Diavolul se îmbracă de la Prada”.

Miranda Priestley ar fi putut fi complet diferită, deoarece Meryl a vrut să renunțe la rol pentru că era nemulțumită de salariu; și s-ar fi găsit înlocuitoare deoarece era un loc râvnit de mai multe actrițe, printre care Jennifer Aniston, Angelina Jolie și Helen Mirren.

Josh Holloway – Forest Whitaker, „LOST: Naufragiații”.

Principalul cuceritor de inimi ar fi putut avea o cu totul altă înfățișare, pentru că inițial au vrut să-l ia pe Forest Whitaker pentru rolul lui Sawyer, însă actorul a refuzat.

Leonardo DiCaprio – Johnny Depp, „Prinde-mă dacă poți”.

Inițial, Steven Spielberg l-a ales pe Johnny Depp pentru rolul tânărului , iar ideea de a-l lua pe Leonardo DiCaprio nu prea i-a plăcut nici lui Frank Abagnale, Jr., despre care este filmul, însă și-au schimbat părerea când l-a văzut pe Leo pe ecran.

Natalie Portman – Scarlett Johansson, „V de la Vendetta”.

Pentru rolul lui Evie au aplicat și alte actrițe celebre precum Bryce Dallas Howard, Scarlett Johansson și Keira Knightley, însă i-a revenit lui Natalie Portman.