11 obiecte pentru casă care nu merită să fie cumpărate, chiar dacă sunt la reducere

Rafturile magazinelor sunt pline cu diferite articole pentru casă. Unele produse ne promit că vor îndepărta rapid murdăria de pe haine, altele că ne vor scăpa de bacterii. Dar, în realitate, unele ne dezamăgesc. Iată care sunt obiectele pe care ar fi bine să nu le cumpărăm:

Prosoapele de hârtie.

În 1931 Arthur Scott a introdus prosoapele de hârtie și de atunci se găsesc în aproape fiecare casă. Dar de ce ar trebui să le cumpărăm? Un șervețel obișnuit nu este inferior ca eficiență față de un prosop, dacă trebuie să ștergeți rapid excesul de ulei dintr-o tigaie, de exemplu. În al doilea rând nu uitați că în bucătărie, pe lângă produsele din hârtie, există și prosoape de pânză care costă mai puțin decât cele de hârtie, dar nu sunt inferioare ca eficiență atunci când trebuie să ne ștergem pe mâini.

Peria pentru praf.

Există diferite tipuri și sunt fabricate din materiale diferite – de la polipropilenă la pene de struț. Principiul de funcționare este același: firele atrag praful datorită electricității statice. Cu toate acestea o parte din el rămâne pe obiecte sau cade pe podea, ceea ce necesită utilizarea unor produse de curățare suplimentare. Este mult mai ușor să folosiți cârpe obișnuite ori să aveți locuri de depozitare, astfel încât praful să nu nimerească pe ele.

Saci de vidat.

O soluție foarte populară pentru depozitare compactă. Cu toate acestea, nu funcționează întotdeauna la fel de bine cum ni se promite. În primul rând nu veți putea depozita lucrurile mari precum gecile de puf. În al doilea rând hainele, după ce vor sta într-o pungă de plastic fără ventilație, își pot pierde aspectul și pot dobândi un miros neplăcut. În al treilea rând unele pachete au un fermoar slab și aerul intră în ele. Prin urmare, înainte de a cumpăra astfel de pungi, merită luate în considerare și alte metode de depozitare precum coșurile pentru haine sau cutiile din țesătură cu elemente de fixare.

Aspiratorul pentru tastatură. 

Este o alternativă sigură la un aspirator obișnuit. Dacă un astfel de gadget este oferit cuiva ca suvenir, persoana va aprecia cu siguranță gestul, dar este puțin probabil să-l folosească prea des. În primul rând nu curățăm tastatura în fiecare zi și, în al doilea rând, există analogi mai accesibili precum seringile ori servețelele obișnuite.

Odorizantul.

Acesta maschează mirosurile, dar nu elimină cauza. În plus, ele pot fi periculoase.

Dacă în casă a apărut un miros neplăcut, în primul rând ar trebui să verificați dacă nu aveți gunoi uitat și cât de bune sunt comunicațiile. După ce v-ați asigurat că totul este în regulă, puteți face aromaterapie. Nu este necesar să cumpărați odorizante artificiale – vă puteți descurca cu remedii naturale precum câteva picături din uleiul esențial preferat puse pe discuri de bumbac.

Șervetelele umede.

Șervețelele umede, contrar așteptărilor, în loc de curățare și dezinfectare, favorizează răspândirea bacteriilor. In plus nu șterg bine suprafețele, lasând pete de săpun.

O alternativă la șervețele umede pot fi omoloagele din hârtie sau batistele de unică folosință umezite cu apă. Pentru un efect antibacterian în locul apei se poate folosi un antiseptic.

Ventilator USB.

Ventilatoarele USB nu dăunează computerului atunci când sunt utilizate corespunzător. Cu toate acestea, utilizatorii au observat că acestea nu sunt prea eficiente: unele sunt prea mici și se defectează după 3-4 zile. Mai bine folosiți ventilatoare mai puternice sau încercați alte metode de răcorire.

Șervețelele speciale pentru curățarea computerelor. 

Un alt tip de șervețele umede care nu aduc beneficii, dar sunt mai scumpe decât șervețelele obișnuite. Le puteți înlocui cu o cârpă moale pentru praf înmuiată în apă sau cu o soluție slabă de etanol.

Masca pentru somn.

Aceasta poate avea mai multe dezavantaje. În primul rând poate cauza probleme de vedere.

Rola adezivă pentru curățarea hainelor. 

Unii internauți sugerează să folosim bandă adezivă în locul acestor role, alții – o perie obișnuită.

Cuțite pentru unt.

Practic fiecare persoană are un astfel de cuțit pe care l-a moștenit de la mama sau de la bunica. Este adevărat că ne va fi greu să ne amintim când l-am folosit ultima dată. Și acest lucru este logic, deoarece untul pentru sandviș poate fi tăiat cu un cuțit obișnuit.