11 obiecte pe care toată lumea le avea cu câțiva ani în urmă, dar nu mai sunt actuale

Atunci când cumpărăm un anumit lucru, dorim, în primul rând, să fie de calitate și să ne servească cât mai mult timp. Dar se întâmplă ca unele obiecte care ne plac să nu mai fie actuale. Deși este greu să ne împăcăm cu acest lucru, este bine să facem unele schimbări.

În selecția următoare veți găsi accesorii, dispozitive și atribute care acum câțiva ani erau pur și simplu indispensabile, dar la momentul actual au niște concurenți foarte serioși.

1. Mica rochie neagră.

Moda nu stă pe loc și chiar și unele piese vestimentare clasice își pierd actualitatea. Chiar și mica rochie neagră în stilul Coco Chanel, care anterior era considerată una dintre componentele de bază ale unei garderobe, a fost înlocuită de o rochie mică, dar de culoare albă. Tendința a fost deja preluată de Jennifer Lopez , Hayley Bieber și alte fashioniste celebre.

2. Ciorapii de culoarea pielii. 

Acești ciorapi erau considerați până nu demult drept un articol vestimentar din seria „potriviți pentru orice ocazie”. Dar la moment nu mai sunt actuali, locul lor fiind ocupat de colanții negri sau colorați.

3. Ceasul de mână sport.

Acest accesoriu era combinat cândva cu orice stil de îmbrăcăminte: sport sau clasică. La moment sunt actuale modele mai feminine, care pot fi purtate și în loc de brățară.

4. Balerini.

Acest model de încălțăminte era purtat, prin anii 2000, atât cu blugi cât și cu rochii. La momentul actual este mai bine să diluați o ținută romantică cu o pereche de adidași sau botine, iar pentru ținutele formate din blugi există mai multe alternative: loaferi, Oxford etc.

5. Căciula în formă de ciorap.

Acest model a fost cândva obligatoriu în garderoba de bază, însă la moment nu mai este actuală, locul său fiind ocupat de căciula Robin, de turban sau snoods.

6. Aspiratorul cu spălare.

Aceste aspiratoare erau cândva de mare ajutor, însă la moment această invenție are un concurent serios: mopul cu aburi, care poate fi folosit atât pentru spălarea podelei cât și pentru aspirarea covoarelor.

7. Pantofii bej.

Pantofii bej erau cândva considerați universali. Acum este la modă încălțămintea contrastantă, precum și cea de culoarea roșie sau albastră.

8. Geanta de umăr voluminoasă.

Acest model de geantă era cândva pentru toate ocaziile, dar locul lor a fost ocupat de shopper, geanta de tip sac sau rucsacul de piele.

9. Plăcile ceramice.

Această soluție de design, care a fost cândva la modă, are un mare dezavantaj: rosturile dintre plăci se curăță destul de greu. De aceea la moment câștigă din ce în ce mai multă popularitate sticla skinali detașabilă.

10. Cabina de duș.

Aceste cabine nu mai sunt actuale, locul lor fiind ocupat de dușul Rainfall.

11. Aceeași pereche de ochelari pentru toate ocaziile.

Ochelarii nu mai sunt universali, deoarece la momentul actual putem găsit modele pentru diferite scopuri: pentru a lucra la computer, pentru condus, pentru sport etc.