11 obiecte de interior care nu mai sunt la modă, dar magazinele încearcă să ni le vândă

Când vine vorba de mobilier sau decor, covorul bunicii sau scaunului bunicului s-ar putea încadra perfect în locuința noastră. Dar există obiecte care nu mai au demult loc nici în casele noastre, nici pe rafturile magazinelor.

Sperăm că următoarele noastre recomandări vă vor ajuta să renunțați la obiecte demodate.

Covor cu fibre lungi. 

Deși sunt plăcute atunci când mergem desculț, nu-i oferă spațiului un aspect elegant. Locul lor a fost ocupat de covoarele din fibre naturale scurte cu ar fi, spre exemplu, iuta.

Canapeaua masivă din piele.

Mobilierul din piele a fost la modă prin anii ’70. Pe de o parte pielea nu se va demoda niciodată, iar pe de altă parte designul greu nu mai este în tendințe. Și, pe lângă aceasta, pielea nu este practică, deoarece se roade și se decolorează rapid.

Lampa Tiffany.

Pe lângă faptul că lumina pe care o emit este destul de slabă, aceste lămpi nu mai sunt la modă. Există multe alte opțiuni care pot vor adăuga o notă de stil și eleganță locuinței.

Canapea de tip futon.

Vânzătorii de mobilă afirmă că aceste canapele sunt practice deoarece sunt compacte și se pot folosi și ca un pat suplimentar. Dar, în realitate, nu arată prea bine și, de aceea ar fi bine să alegeți o canapea obișnuită. Diferența constă în faptul că salteaua canapelei este ascunsă sub cadru.

Bucătărie în stil toscan. 

Acest stil a fost foarte popular în trecut. Dar bucătăriile moderne au devenit mai simple și mai aerisite.

Mobilier din ratan sau răchită. 

Mobilierul exterior din ratan sau răchită (în special lângă piscină) este acceptabil. Dar nu mai are loc în interiorul casei. Este mai bine să alegeți o canapea și fotolii de nuanțe aprinse.

Oglinzi ca la Hollywood.

Dacă nu sunteți un make-up profesionist, atunci nu este nevoie să folosiți o astfel de piesă de mobilier. Iluminatul băilor actuale a devenit mai delicat.

Pat cu tăblie masivă.

Deși tăbliile masive au fost în top în ultimele decenii, astăzi sunt la modă cele minimaliste sau inexistente.

Bean-bag.

Și acest tip de fotoliu aparține trecutului. Deși sunt comode, se încadrează destul de greu în interior. De aceea este mai bine să-l înlocuiți cu un scaun sau cu un fotoliu stilat.

Lămpi Edison.

Aceste becuri pot fi văzute în multe localuri, dar nu arată prea bine în locuințe. Este mai bine să alegeți un candelabru stilat și minimalist.

Tapițerie cu imprimeu. 

În magazinele de mobilă puteți vedea canapele cu diferite modele: geometrice, florale, abstracție. Dar acestea se încadrează extrem de greu în interiorul locuinței și trebuie sa le acoperim cu o pătura. La moment sunt a modă canapele în nuanțe profunde.