11 obiceiuri rele și periculoase la volan care vă pot costa scump

Analizați-vă mai atent stilul Dumneavoastră de a conduce.

Obiceiurile proaste ale șoferilor afectează nu doar mașina, dar și portofelul Dumneavoastră. Vom enumera în acest articol care sunt aceste obiceiuri care vă distrug mașina.

1. Conduceți cu rezervorul aproape gol.

Situația când ajungeți la ultimele picături de combustibil este una foarte comună și i s-a întâmplat aproape fiecărui șofer.

Dar ar trebui să știți că acest lucru este foarte dăunător pentru mașină. Combustibilul conține impurități sedimente și murdărie care, de obicei, se depozitează la fund. Când rezervorul este gol, pompa de combustibil atrage aceste impurități fapt care extrem de dăunător pentru pompă și pentru filtre.

Shutterstock

Combustibilul acționează și ca lubrifiant și agent de răcire pentru pompa de combustibil. Lipsa combustibilului duce la uzura pompei.

2. Țineți mâna pe maneta schimbătorului de viteze și piciorul pe pedala de ambreiaj.

Maneta schimbătorului de viteze este exclusiv pentru schimbarea vitezelor. Nu este nevoie să țineți mâna pe ea tot timpul, oricât de confortabilă ar fi. Această presiune mică, dar constantă duce la uzura cutiei de viteze.

bigstockphoto

Acest lucru este valabil și pentru pedala de ambreiaj: nu trebuie să țineți piciorul pe ea; pentru aceasta există o platformă special concepută pentru a vă odihni piciorul stâng. Menținerea ambreiajului stins la semafor nu este, de asemenea, cel mai inteligent lucru deoarece rulmentul ambreiajului va deveni inutilizabil după doar 15 mii de kilometri.

3. Turați motorul neîncălzit.

În ciuda faptului că instrucțiunile afirmă că motorul nu are nevoie de încălzire, nimeni încă nu a anulat legile fizicii. Dilatarea termică nu este aceeași pentru toate aliajele, iar blocul cilindrilor, manșoanele și pistoanele sunt fabricate din materiale diferite.

Listverse

Motorul nu va funcționa la un nivel optim pentru că nu va putea să ardă tot combustibilul pe care îl primește. În consecință îl va evacua pe țeava de eșapament. Cel mai bine este să optați pentru o plajă de turații mai redusă (până la 2000 rpm la diesel și 2500 rpm la benzină) până când motorul e cald (de obicei când temperatura apei e la 90 de grade).

4. Nu faceți întreținerea la timp.

Este cam costisitoarea întreținerea, dar o mașină care nu are uleiul sau filtrele schimbate la timp va avea un raport de combustie mai puțin eficient și va avea nevoie de mai mult combustibil, iar canalele de răcire înfundate cu ulei vechi, filtrele înfundate etc. vă vor costa mult mai mult.

orgullodenervion

Schimbarea uleiului se face cel puțin o dată pe an. De asemenea este important să adăugați ulei, deoarece 70% dintre șoferi conduc cu o cantitate insuficientă de ulei.

5. Ignorarea semnalelor de alarmă.

Chiar dacă aceste semnale ne deranjează, mulți dintre noi preferăm să le ignorăm aceste în speranța că problema se va rezolva de la sine. Dar nu contați pe asta!

Shutterstock

Lămpile de avertizare semnalează defecțiuni în sistemele principale ale vehiculului, iar aprinderea intermitentă a pictogramelor este concepută pentru a vă avertiza despre unele defecțiuni mai grave.

6. Nu utilizați frâna de mână.

Frâna de mână nu este folosită aproape deloc, deși acest lucru înseamnă că întreaga greutate a mașinii (mai ales în cazul în care ați parcat în pantă) se transferă pe o mică bucată de metal din transmisie (în cazul în care lăsăm mașina în viteză). Această se poate uza şi până la urmă se va rupe, ceea ce înseamnă reparații extrem de costisitoare.

autocentre

Utilizarea periodică a acestei frâne mai este utilă și pentru frâna de staționare: mecanismul nu se va defecta. Nu este cazul să o folosiți doar în condiții extreme de frig (mai ales după spălare).

7. Frânarea constantă.

Dacă nu păstrați distanță și frânați constant, trebuie să fiți pregătiți pentru o înlocuire mai frecventă a frânelor.

DailyMail

8. Selectarea incorectă a treptelor de viteză.

Nimic nu uzează atât de mult motorul precum o face selectarea incorectă a treptelor de viteză.

lifebydesign.biz

Dacă vorbim despre o viteză de 55 km/h la cea mai mare treaptă de viteză, trebuie să înțelegem clar că un motor de doi litri al unei mașini de două tone va funcționa într-adevăr la turații reduse. Dar din cauza greutății mari a mașinii, sarcina va fi maximă. Prin urmare, din cauza presiunii scăzute a uleiului în blocul de cilindri, uzura componentelor va fi la fel maximă.

9. Supraîncărcarea mașinii.

Chiar dacă vehiculele sunt concepute pentru a transporta greutăți, supraîncărcarea are un efect negativ asupra suspensiei și frânelor.

GettyImages

10. Mașina murdară.

Noroiul este un mediu excelent pentru coroziune. Și cu cât mașina este mai murdară, cu atât este mai activă coroziunea. Se recomandă să o spălați cel puțin o dată pe lună pentru a o proteja împotriva coroziunii.

DailyMail

11. Presiunea în anvelope.

O presiune incorectă va duce la o rezistență sporită şi, implicit, la un consum mai mare. Valoarea corectă pentru presiunea pneurilor variază în funcție de mașină și ar trebui să fie indicată în cartea tehnică.

Shutterstock

Aveți grijă de mașina și de banii Dumneavoastră!