11 obiceiuri casnice la care este timpul să renunțăm pentru că sunt inutile

Există multe trucuri despre care se spune că ne pot face viața mai ușoară. Unele le aflăm de la mame și bunici, iar altele de pe rețelele de socializare. Însă multe dintre aceste sfaturi nu funcționează chiar atât de bine. Mai mult, chiar și obiceiurile de zi cu zi pe care le folosim de ani de zile s-ar putea dovedi a fi inutile. Iată care sunt acestea:

Curățăm totul cu amestec de bicarbonat de sodiu și oțet.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt adesea folosite separat pentru a elimina diferite tipuri de murdărie. Bicarbonatul curăță bine grăsimea, iar oțetul este bun pentru curățarea chiuvetelor. Mulți oameni cred că dacă amestecă aceste două ingrediente, vor obține un super remediu universal. Dar bicarbonatul de sodiu și oțetul nu funcționează împreună.

Ca urmare a unei reacții chimice amestecul lor își pierde eficacitatea. Ar putea fi eficient doar în timpul reacției, imediat ce acest proces se termină, amestecul se transformă într-un lichid care nu se va descurca cu petele.

Combinăm mai multe produse de curățare.

Pentru a spori efectul unele persoane amestecă nu numai bicarbonat și oțet, ci și diferite produse. Dar nu merită să facem acest lucru deoarece nu se știe cum vor reacționa substanțele chimice. Este mai bine să folosiți un singur produs și, dacă nu vă ajută să scăpați de blocajul din țevi, apelați la serviciile unui instalator.

Înmuiem hainele în apă sărată.

Unele persoane cred că dacă vor înmuia hainele în apă cu sare înainte de spălare, acest lucru va preveni decolorarea. Sarea într-adevăr se adaugă la vopsirea țesăturilor pentru a fixa culoarea, dar este deja prea târziu și nu are sens să o folosiți în acest scop. Dacă hainele își pierd culoarea înseamnă că nu au fost prelucrate corespunzător.

Folosim băuturi carbogazoase pentru a curăța vasul de toaletă.

Mulți consideră că aceste băuturi vor curăța toaleta. Însă zahărul care se conține în ele poate deveni un adevărat magnet pentru microbi. De aceea merită să folosiți produse special concepute pentru curățarea și dezinfectarea toaletelor.

Folosim fixativ pentru a îndepărta petele de cerneală.

Secretul acestei metode este că etanolul din compoziția fixativului ajută la eliminarea urmelor de cerneală. Dar este mult mai eficient să folosiți doar etanol medical. Dar să știți că nu se recomandă să fie aplicat pe țesăturile delicate (cum ar fi lâna și mătasea) și pe cele sintetice.

Aplicăm detergentul direct pe covor.

De îndată ce vărsăm ceva pe covor încercăm să scăpăm de pată și aplicând detergent. Dar această grabă nu va face decât să înrăutățească lucrurile: excesul de umiditate va distruge fibrele covorului și poate duce la mirosuri neplăcute și mucegai. Este mai bine să ștergeți ușor pata, să o pulverizați cu un detergent și să ștergeți din nou.

Folosim înălbitor pentru a curăța rosturile.

Înălbitorul este considerat de unii un produs de curățare universal, dar nu este întotdeauna potrivit pentru curățare. De exemplu nu trebuie folosit la curățarea rosturilor dintre plăci deoarece formează o peliculă care atrage și mai multă murdărie.

Spălăm podelele cu detergent.

Unora nu le place să umple dulapurile cu diferite produse de curățare și pot spăla podelele cu detergent. Dar este prea alcalin și ar putea deteriora podeaua. În plus acesta ar putea să nu se dizolve bine și vor rămâne urme inestetice pe podea.

Curățim cu amoniac după animalele de companie.

Uneori animalele de companie uită de bunele maniere. Pentru a elimina petele și a scăpa de mirosul neplăcut, mulți folosesc produse cu amoniac. Dar mirosul acestuia le poate deruta pe animalele noastre de companie, determinându-le să își facă nevoile în același loc. De aceea, în locul acestei substanțe, se recomandă utilizarea produselor enzimatice.

Aspirăm doar într-o direcție.

Unele persoane consideră că trebuie să aspire covoarele într-o direcție. Dar aceasta este o pierdere de timp, deoarece praful și murdăria se pot „ascunde” în fibrele covorului. Pentru a le curăța complet trebuie să mutați peria aspiratorului înainte și înapoi și de la stânga la dreapta.

Folosim apă fierbinte pentru curățare.

Mulți oameni consideră că este important să dilueze produsele de curățare în apă fierbinte și să spăle suprafețele cu apă fierbinte, deoarece distruge microbii. Dar, de fapt, apa fierbinte ar putea reduce eficacitatea detergenților. Pentru a evita acest lucru citiți instrucțiunile producătorului.